Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Vest Timișoara a accesat granturi europene în valoare de 30 de milioane de lei

Universitatea de Vest din Timișoara a contractat peste 30 de milioane de lei, din fondurile destinate apelului de proiecte ”Granturi pentru digitalizarea universităților” prin intermediul inițiaivei „Comunitate digitală pentru generații emergente”. Nu mai puțin de 38 de laboratoare vor fi create sau dotate cu tehnologie de ultimă generație, instrumente hardware, software și echipamente de top puse în slujba generațiilor emergente.

Tehnologiile emergente înalt specializate sunt bine reprezentate în laboratoarele pe care UVT le va realiza. Dintre acestea, putem menționa tehnologii legate de sănătate, sport și bunăstare, realitate imersivă și augmentată, robotică și robotică software, procesare de date satelitare, biomonitorizare dar și securitate cibernetică și protecția datelor.

O paletă largă de investiții strategice care vor fi realizate din suma obținută prin această va permite dotarea unor laboratoare existente cu instrumente și tehnologii menite să completeze și să formeze experiența viitorilor profesioniști pregătiți de universitate. Sunt acoperite practic toate facultățile din cadrul UVT, de aceste investiții beneficiind și laboratoarele deja consacrate, precum cele de științe economice, mediu, incluziune socială, marketing, multimedia, geomorfologie, istorie și arheologie, sisteme informatice geografice și teledetecție, fizică medicală, etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara a semnat pentru prima finanțare obținută din PNRR. Se va ridica o nouă creșă de 14 milioane de lei

Articolul următor

Timișul va primi 1,4 miliarde de lei prin ”Anghel Saligny”, Timișoara 43 de milioane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share