Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul investițiilor europene, către primari: “Aveți ocazia să vă luați soarta în mâini”

Delegația MIPE condusă de ministrul Marcel Boloș a avut consultări cu reprezentanții unităţilor administrativ-teritoriale pentru fiabilizarea procesului de accesare al fondurilor europene. 

O delegație a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a participat, la Cluj, la o întâlnire cu Asociaţia Municipiilor din România (AMR).

Delegația MIPE condusă de ministrul Marcel Boloș a avut consultări cu reprezentanții unităţilor administrativ-teritoriale pentru fiabilizarea procesului de accesare al fondurilor europene. Discuțiile au urmărit modalitățile concrete pentru eliminarea obstacolelor în implementarea proiectelor, astfel încât anii care vin să transforme în bine calitatea vieții în comunitățile locale.

România dispune de 13 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și de 18 miliarde prin Politica de Coeziune pentru autoritățile locale. Ministrul a apreciat interesul autorităților locale pentru atragerea de finanțare și a oferit asigurări că MIPE va susține accesul comunităților, în mod egal, la fondurile europene pentru a asigura o dezvoltare echilibrată a țării.

Apare Codul Fondurilor Europene

„Oportunitățile pe care le avem prin PNRR și Politica de Coeziune creează perspectivele unei continuități a investițiilor în infrastructura comunităților locale: modernizare de drumuri, școli, infrastructură de învățământ, spitale, rețele de apă și canalizare.

Noua perioadă de programare vine cu o schimbare de paradigmă, odată cu cele opt Programe Operaționale Regionale. E momentul mult-așteptat pentru descentralizare și pentru dezvoltare echilibrată. Aveți ocazia să vă luați soarta în propriile mâini, pentru investiții țintite exact către nevoile dvs specifice.

Noi vă vom sprijini prin construirea unei abordări sinergice în ceea ce privește procesul de absorbție, suntem în plin proces de realizare a Codului Fondurilor Europene, prin care simplificăm și clarificăm mecanismele de finanțare europeană.

Nu numai că vom eficientiza procedura de evaluare a proiectelor, dar avem în vedere o serie întreagă de măsuri care să responsabilizeze Autoritățile de Management pentru a nu întârzia evaluarea proiectelor și a nu produce prejudicii celor care aplică pentru finanțare”, le-a transmis Boloș.

Activitatea AMR este centrată spre identificarea de căi şi soluţii pentru ca viaţa comunităţilor să se desfăşoare în spiritul grijii faţă de cetăţeni. AMR include toate cele 103 municipii din România şi cele șase sectoare din Bucureşti, însumând 109 membri, ce reprezintă 10,5 milioane de locuitori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ca urmare a degradărilor apărute pe suprafața carosabilă a A1, pe sectorul cuprins între Sibiu și Sebeș, au fost instituite restricții de circulație între mai multe poziții kilometrice.

Restricții de circulație pe A1. S-a degradat din nou

Articolul următor
Am început această săptămâna în Drobeta Turnu-Severin, drept la capătul drumul nostru care unește, în apropierea Dunării.

Charlie Ottley promovează Via Transilvanica pe Netflix

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share