Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltatorii independenți de jocuri video s-au întâlnit la Clujotronic

Clujotrotronic are loc, anul acesta, în cadrul Zilelor Clujului, între 7 și 9 octombrie, fiind organizat de Centrul Cultural German și Institutul Cultural Francez.

Festivalul clujean de tehnologie și artă a reunit dezvoltatori independenți de jocuri video.

Clujotronic are loc, anul acesta, în cadrul Zilelor Clujului, între 7 și 9 octombrie, fiind organizat de Centrul Cultural German și Institutul Cultural Francez. Festivalul își propune să descopere o fuziune între arte și tehnologie manifestată prin artă new media, jocuri video și multe altele.

Deschiderea oficială a avut loc la fosta Casă Municipală de Cultură, în Piața Unirii 24. Performanțele inovatoare ale lui Andreas Lutz (Germania), Psihodrom (România) și Lecomte de Bregeot (Franța) au combinat muzica, elementele vizuale și tehnologia în moduri unice.

Cu acest prilej au fost deschise expoziții care prezintă artă new media și jocuri video indie – printre care se numără și cea interactivă “Games and Politics” cu jocuri video care au un impact politic sau social. Acest din urmă subiect a fost abordat în cadrul conferinței “Video Games as a Political Medium”.

Independenți vs multinaționale

“Creatorii independenți de jocuri vin în antiteză cu marile companii dezvoltatoare pentru că nu pun comercialul pe primul loc. Există chiar o tendință de a migra de la multinaționale către antreprenoriat.

La acest festival avem inclusiv jocuri pe un calculator din 1984, atunci când nu eram bombardați cu reclame ca să primim ceva gratuit”, ne-a relatat Ciprian Băcioiu, unul dintre promotorii organizației.

 

Călătorie de un deceniu

Călătoria Clujotronic a început în 2012, creând o platformă unde oamenii se pot întâlni și descoperi practici inovatoare și creative care folosesc arta și tehnologia în moduri interactive și interesante.

Festivalul anual de arte electro aduce împreună artiști și specialiști din Franța, Germania și România.

“Creăm experiențe imersive, un spațiu pentru a pune întrebări și a discuta idei, în care artiștii, dezvoltatorii de tehnologie și publicul larg interacționează și devin parte a culturii digitale.

Spectacole și instalații, expoziții de jocuri independente, game jams, ateliere și o gamă largă de discuții și dezbateri reflectă latura experimentală și ludică a lumii digitale.

Prezentăm publicului nostru un domeniu dinamic în care acesta poate descoperi, învăța și împărtăși cunoștințele despre transformarea culturală în era tehnologică”, afirmă organizatorii.

Festivalul Clujotronic – Electro Arts încurajează noi modalități de abordare a spațiului urban, văzut ca un cadru important pentru exprimarea artistică.

De-a lungul anilor, Clujotronic a folosit diferite locuri din Cluj-Napoca ca bază pentru întâlniri interdisciplinare, printre care Fabrica de Pensule, Casa Tranzit, Casa Vaida Voievod și Muzeul de Artă.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriate pentru dezvoltarea zonelor turistice din Bihor cu fonduri europene

Articolul următor
Proiectul nostru,“Incluziunea socială în teritoriul Grupului de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL-NP)” a câștigat premiul Rural Inspiration Awards (RIA) 2022, la categoria Socially Inclusive & Innovative Futures.

Clujul a dat lovitura la premiile Politicii Agricole Comune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share