Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hella investește 20 de milioane de euro la Timișoara pentru o nouă fabrică în domeniul automotive

Cunoscuta companie Hella a pus, miercuri, piatra de temelie la o nouă fabrică pe care o va ridica lângă Timișoara, aproape de aeroportul orașului. Este o extindere a actualei unități de producție pe care o deține din 2005, fiind situată la mică distanță de aceasta. Vor fi create cinci sute de noi locuri de muncă, iar valoarea investiției este de aproximativ 20 de milioane de euro. Clădirea va fi una autosustenabilă, în jur de 60 de procente din totalul energiei necesare funcționării fiind realizată prin dotările pe care le va deține.

Prezentă încă din 2005 în zona de vest a României, compania specializată în dezvoltarea și fabricarea de soluții din industria automotive va crește crește capacitatea de producție a fabricii pe care o deține deja la Ghiroda. Vorbim despre o nouă clădire, situată în apropierea fabricii existente. Aceasta va avea 13.000 de metri pătrați, cu zone de producție și depozitare, de utilități și birouri. Construcția se va încheia la sfârșitul anului 2023, urmând ca startul activității de producție să fie dat în 2024. Vor fi create 500 de noi locuri de muncă. Investiția companiei este de 20 de milioane de euro pentru clădire, urmând ca cifra să crească, fiind investite alte câteva milioane de ero pentru echipamente și utilaje.

Noua locație va fi una neutră din punct de vedere climatic. Astfel, construcția va beneficia de sistem de pompe de căldură pentru încălzire și răcire, panouri radiante în zona de birouri și panouri fotovoltaice. În plus, în zona de birouri, clădirea va avea un acoperiș ”verde”, cu vegetație ce va acoperi întreaga zonă.

Astăzi, la Ghiroda, compania din domeniul automotive produce zeci de tipuri de piese și de echipamente, de la actuatoare la sisteme complexe de management al bateriilor, precum și computerul auto, pedalele sau componente BMS (sistem de management al bateriei). Acestea din urmă vor fi produse și în noua unitate, o creștere în volum pentru fabrica existentă, dar și produse noi din categoria BCM (Body Control Module). Aceste soluții electronice pentru mașini susțin principalele tendințe din domeniu: mașina electrică și conducerea autonomă. Componentele vor fi fabricate pe linii automate și semi-automate de pre-asamblare și asamblare finală a produselor, cu cinci linii SMT.

Aproximativ 25 de milioane de unități sunt livrate anual de la Ghiroda către cei mai prestigioși producători automotive. După finalizarea investiției, capacitatea de producție a fabricii din România va crește cu 4 milioane de piese pe an, iar cifra vânzărilor, pentru cele două unități, cu 30%.

Există o cerere crescută pentru produsele noastre, ceea ce este o provocare și totodată un impuls pentru divizia electronică a Hella în România. Datorită extensiei pe care o vom inaugura la Ghiroda în mai puțin de doi ani, vom reuși să răspundem cu succes nevoii clienților noștri de produse superioare. Ne îndreptăm spre un viitor diferit pentru industria automotive, astfel că ne-am adaptat de ceva timp la tendințele acesteia: reducerea emisiilor de carbon, vehicul conectat cu șoferul și mediul, în siguranță. În același timp, suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediul în care ne desfășurăm activitatea, de aici și condițiile deosebite pe care le îndeplinește clădirea nouă, cu concept `verde”, a declarat Gelu Murariu, director general HELLA România.

Compania din domeniul automotive are în România cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iași și Oradea, cu peste 5000 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aceasta este concluzia participanților la sesiunea "România digitală. Cum facem din digitalizare un serviciu public?", din cadrul suitei de conferințe Cluj Innovation Days (CID), aflată la aniversarea unui deceniu de existență.

Cluj Innovation Days. În căutarea “minei de aur” a României

Articolul următor

Proiectul de reabilitare a căii ferate Caransebeș – Arad, în valoare de 1,2 miliarde de euro, e blocat de contestații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share