Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Activitatea realizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în 2022 a adus numeroase realizări

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a avut un an 2022 bun, după doi ani de restricții. Sub preşedinţia și conducerea nou alese, CCIA Timiș a derulat un amplu și complex program de acțiuni și proiecte în beneficiul celor 650 firme membre și al comunității de afaceri

Adunarea Generală a Membrilor CCIA Timiș a ales cu unanimitate de voturi în funcția de președinte pentru mandatul 2022-2026 pe Florica Chiriță. În cadrul sedinței, a fost aprobat Raportul Colegiului de Conducere privind activitatea organizației în mandatul 2018-2022, a fost validat noul Colegiu de Conducere al CCIAT și au fost aleși cei trei vicepreședinți: Milița Pleascar, Darius Georgiu și Lucian Galoși.

„Viziunea mea este de a promova și proteja conceptul de cameră de comerț ca entitate intermediară esențială între guvern și mediul de afaceri. Să nu uităm că organizațiile camerale sunt singurele entități care pot face lobby și reprezenta interesele comunității de afaceri în relația cu administrația publică centrală și locală. Îmi doresc ca a fi membru al Camerei de Comerţ Timiș să însemne garanţia pentru succesul afacerilor. Încredere, respect, responsabilitate, colaborare – sunt valorile care ne fac mai puternici împreună, ne ajută să creăm viitorul pe care ni-l dorim. Este angajamentul meu activ și onest!”, a anunțat mesajul Florica Chiriță, președintele nou ales al CCIAT.

CCIA Timiș a organizat la Centrul Regional de Afaceri cea de-a 29-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, cel mai important eveniment care celebrează excelenţa în afaceri.

Realizat pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național, clasamentul pentru anul 2021 a reunit 12.095 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 35.333 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.853 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate și clase de mărime. Totodată, 151 de firme care au ocupat unul din primele trei locuri în ultimii zece ani au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă. președintele CCIA Timiș,

Florica Chiriță, a participat la cea de-a 29-a ediție a Galei Topul Național al Firmelor 2022. Pentru prima dată în istoria CCIAT, un președinte al organizației camerale timișene a fost invitat pe scena Topului pentru a înmâna un premiu special. Astfel, dna Florica Chiriță a înmânat Premiul de Excelență în Afaceri companiei Hidroelectrica SA cu cel mai mare profit înregistrat în 2021. A fost de asemenea remarcată prezența în topul național a 542 de firme din Județul Timiș, clasate pe locurile 1-10.

Tot anul acesta Camera de Comerț a organizat șapte misiuni econimice, cu peste 70 de participanți, în țări precum Emiratele Arabe Unite, în SUA, Irlanda, Grecia, Austria sau Cehia.

De pe agenda Camerei nu au lipsit nici programele de informare și instruire a agenților economici cu privire la reglementări legislative în diferite sectoare de activitate, organizate în parteneriat cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș. Au fost organizate 5 seminarii cu 700 participanți

Au mai fost organizate și conferințe, seminarii și work-shop-uri. Cinci la număr, cu 120 participanți. Totodată, Camera de Comerț a participat și la o serie de acțiuni, în calitate de invitat sau speaker.

În 2022 au fost organizate și deja tradiționalele târguri, expoziții și saloane. Au fost 13 evenimente de acest gen, la care au participat 510 expozanți și peste 2.000 de vizitatori. Vorbim aici de Salonul Industriei Ușoare, Expo Mobila Timișoara & Garden Expo, Sport Vest, Târgul imobiliar Timișoara, Ezoteric Fest, Târgul pentru mirese sau Bookefest.

CCIAT a organizat și 34 de cursuri de formare profesională. La aceste cursuri au participat 280 persoane din care 33 provenite din firme membre ale CCIAT care au beneficiat de 10% reducere. Instituția a implementat și proiecte cu finanțare națională și europeană și mai are în derulare încă șapte: FPC VEST- Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest; Furnizare de calificare pentru plus valoare; EIT CLIMATE KIC; REBOOST – A Boost for Rural Lignite Regions; EACONS; Inițiativă Comună Pentru Ocuparea Forței De Muncă – Jedi; Digitalizăm Vestul.

Comera de Comerț reamintește și de servicii oferite de Biroul Asistență Societăți Comerciale și Biroul Consilierului Juridic: Eliberare certificate de origine pentru export: 1880; Eliberare certificate atestare calitate de IMM: 3; Consultanță în relația cu ONRC: înfiinţări societăţi comerciale/ mențiuni etc; Emitere avize de forță majoră: 2.

Curtea de Arbitraj de pe lângă CCIAT a continuat să susțină importanța includerii clauzei compromisorii în toate contractele comerciale.

Totodată Centrul Regional de Afaceri al CCIAT a găzduit opt conferințe importante în acest an,

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara a depus cerere pentru finanțarea din PNRR pentru ridicarea unei noi maternități în valoare de 813 milioane de lei

Articolul următor
Având în vedere slaba mobilizare și incapacitatea financiară a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează, managementul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat decizia de a rezilia contractele încheiate cu Tirrena Scavi.

CNAIR a decis rezilierea contractului cu cei de la Tirrena Scavi. Centura Sud Timișoara, dar și multe alte șantiere, rămân fără constructor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share