Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nouă proiecte de reabilitare energetică, de peste 6 milioane de euro, prin PNRR la Carei

Până în prezent, Primăria Carei a semnat contractele de finanțare pentru nouă proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a acestora este de 31,86 milioane lei.

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a semnat săptămâna trecut, la Ministerul Dezvoltării, șapte contracte de finanțare pentru proiecte de renovare energetică a unor instituții de învățământ, în cadrul PNRR – Componenta 5.

Proiecte

Cea mai mare valoare o are finanțarea pentru renovarea energetică a Liceului Tehnologic Iuliu Maniu- 15,87 milioane lei.

Celelalte șase contracte de finanțare semnate marți vizează renovarea energetică a următoarelor instituții de învățământ: Grădinița cu Program Prelungit Nr.1/A str. Progresului – 1,294 milioane lei, Grădinița cu Program Prelungit Nr.1/B str. Agrară- 1,25 milioane lei, Grădinița cu Program Prelungit Nr.2 – 1,53 milioane lei, Grădinița cu Program Normal Nr.8 – 705.000 lei, Grădinița cu Program Normal Nr.9 – 567.000 lei, Grădinița cu Program Normal Nr.10 – 543.000 lei.

La începutul lunii decembrie, reprezentanții Primăriei Carei au semnat alte două contracte de finanțare prin PNRR: pentru renovarea energetică moderată a sediului Primăriei Carei – 6,92 milioane lei, respectiv actualizarea/elaborarea și transformarea în format digital a documentațiilor de amenajarea teritoriului și urbanism ale municipiului Carei – 3,15 milioane lei.

Continuăm să dezvoltăm Careiul prin intermediul proiectelor din fonduri europene. Ne-am concentrat asupra instituțiilor de învățământ, iar cu aceste finanțări aprobate le vom face mai eficiente din punct de vedere energetic. Ne bucură faptul că am reușit să obținem fonduri și pentru Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, care își desfășoară activitatea într-o clădire monument istoric, cu o valoare deosebită pentru orașul nostru”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Liceul Tehnologic Iuliu Maniu

Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei

Clădirea, un vechi edificiu arhitectonic al Municipiului Carei, construită în anul 1790, a avut de-a lungul istoriei sale diferite destinații, fiind înscrisă în Patrimoniul cultural național al României. Pe lângă celelalte lucrări din cadrul prezentului proiect, se au în vedere atât înlocuirile, cât și restăurările tâmplăriilor interioare și exterioare, mizându-se pe valoarea istorică a acestora.

Proiectul de renovare energetică moderată a Liceului Tehnologic Iuliu Maniu va facilita accesul la o educație de calitate, oferind condiții optime pentru desfășurarea unui proces instructiv educativ la standarde europene”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Iuliu Maniu, Mihaela Nuna.

Primăria Carei a depus spre finanțare în cadrul diferitelor componente ale PNRR un număr de 18 de proiecte, în valoare totală de 92,17 milioane lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș va fi reabilitat energetic prin PNRR

Articolul următor

Spitalul Județean Timișoara solicită mai multe milioane de euro pentru proiecte, din PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share