Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apar două noi mall-uri la Cluj. Ce se profilează la Carbochim și Sanex

Este vorba despre amplasamentele unde își desfășoară activitatea fabricile Carbochim și Sanex, prima fiind aflată deja în proces de mutare.

Municipalitatea clujeană a eliberat avizul de oportunitate pentru două mari complexe comerciale în oraș.

Este vorba despre amplasamentele unde își desfășoară activitatea fabricile Carbochim și Sanex, potrivit Media 9, prima fiind aflată deja în proces de mutare. Dezvoltatorul ieșean Iulius, deținut de Iulian Dascălu, a inițiat un proiect de regenerare urbană pe platforma Carbochim. Noul proiect va include cea mai mare suprafață de retail din țară, de 115.000 mp.

Acesta va mai conține un centru cultural dedicat artelor performative, readucerea în circuitul public a două clădiri de patrimoniu industrial, un model de abordare integrată a spațiilor verzi prin conectarea grădinii urbane de 4 ha cu parcurile adiacente.

În analiză la județ

Sunt cuprinse aici reconfigurarea completă a infrastructurii rutiere și pietonale, un nou pod peste Someș și o pasarelă pietonală, un ecocartier integrat într-un proiect mixt, infrastructură velo-pietonală pe malurile Someșului, consolidarea unui nou pol de business, cea mai mare parcare subterană din țară, cu 6.000 de locuri.

14 ha deține Iulius între Piața 1 Mai și râul Someș. Proiectul a fost deja prezentat în Comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj, fără să primească însă vreo rezoluție, pentru că s-a propus o analiză a comisiilor reunite de la județ și municipiu.

Multe apartamente la Sanex

Sud-africanii de la MAS Real Estate și partenerul lor, Prime Kapital, au în plan să dezvolte, pe platforma industrială Sanex, un mare proiect cu utilizare mixtă, care încorporează retail, birouri și funcții rezidențiale. Componenta rezidențială va avea 1.460 de apartamente.

Compania sud-africană a planificat pe acel teren și dezvoltarea unui mall regional cu o suprafață de 73.300 mp și 49.200 mp de birouri, cu flexibilitate de realocare a suprafețelor construite între componentele proiectului, în funcție de cerere. 17,1 ha este suprafața cuprinsă între străzile Beiușului, Plevnei, Câmpul Pâinii și Viorelelor, unde ar urma să se dezvolte proiectul imobiliar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Anul trecut, execuția bugetară a fost una foarte bună, iar în 2022 ne-am autodepășit; dacă în alți ani, pe fondul nerealizării lucrărilor preconizate, bugetul inițial de dezvoltare era diminuat (în unele situații cu peste 70 de milioane), în 2021 și în 2022, am majorat și am depășit bugetul inițial.

Sălajul și-a depășit estimările la investiții

Articolul următor

Aproape 8 milioane de lei pentru reabilitarea termo-energetică a două școli din Ardud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share