Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pensiunile Maramureșului, luate cu asalt de Revelion

Una dintre cele mai căutate destinații pentru sărbătorile de iarnă, Maramureșul, nu a mai fost plin ochi de turişti de mai bine de trei ani.

Restricțiile impuse în contextul pandemiei i-au speriat pe turişti şi pe proprietarii din zonă, dar situația s-a schimbat radical în acest an.

Una dintre cele mai căutate destinații pentru sărbătorile de iarnă, Maramureșul, nu a mai fost plin ochi de turişti de mai bine de trei ani, conform eMaramureș. Lucrurile au revenit la normal și în turiștii au luat cu asalt Maramureșul.

În ajunul Anului Nou, cele mai multe dintre unităţile de cazare nu mai aveau locuri de cazare disponibile. Mulți turiști au profitat de vacanța prelungită, alegând să facă “podul” între Crăciun și Anul Nou și să petreacă mai mult timp în Maramureș.

„Au revenit turiștii în Maramureș! Fie au fost speriați de pandemie, fie de război, a mers prost turismul, dar acum de sărbători, avem un val de solicitări mai mare ca niciodată.

Este plin la noi, așa a fost și în Ajun de Crăciun, așa va fi și de Anul Nou. Și pe bună dreptate, nu poți face nimic mai bun decât să petrece sărbătorile de iarnă în Maramureș.

În satele din Maramureș, turiștii pot să vadă gospodării autonome – adică oameni care pot trăi chiar dacă se întrerupe electricitatea sau internetul. Dacă ai horincă, ai tot ce trebuie!”, a spus proprietarul unei pensiuni din Țara Lăpușului.

Mănăstiri, biserici de lemn monumente UNESCO, straie populare purtate cu mândrie, mâncare tradițională, obiceiuri păstrate din vechime, credințe care i-au călăuzit pe oameni de-a lungul generațiilor sunt argumentele pentru care turiștii aleg Maramureșul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CNAIR a semnat, în 2022, 48 de contracte finanțate din fonduri europene, de 24 miliarde de lei, fără TVA, cu 2,07 miliarde mai mult decât în perioada 2017- 2021.

CNAIR a semnat contracte de 5,7 miliarde euro. Proiectele din Ardeal și Banat

Articolul următor

Ciupercăria Boglar Champ, în pragul deceniului III. Mesajul fondatorilor din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share