Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara Capitală European a Culturii atrage interesul publicațiilor străine

”Zilele astea, Timișoara e din nou subiect pozitiv în presa internațională”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Mai multe publicații germane, franceze, elvețiene, dar și britanice, au relatat despre capitala Banatului.

”Mă caută jurnaliști de peste tot să le povestesc de Timișoara pe română, engleză, germană sau franceză. Capitala Culturală aduce constant echipe TV, posturi de radio, ziare și site-uri de călătorie. Toate vorbesc entuziasmant despre Timișoara ca o destinație ce nu trebuie ratată anul acesta. Mă bucur să văd că redescoperă tradiția și rădăcinile europene ale orașului, dar și faptul că ne dezvoltăm rapid și avem o viață culturală vibrantă”, a anunțat Fritz.

E oferă și o înșiruire a locurilor unde a apărut ca și promotor la TM 2023: “Timișoara – inima europeană a României” (SWR); ”Timișoara este definitiv europeană” (Deutschlandfunk Kultur); ”Cosmopolita Timișoara” (Ouest France); ”Timișoara este un centru urban prietenos care atrage sectorul creativ alături de instituții culturale importante din oraș, se mândrește cu arhitectura Secession și cu viața universitară”(portalul britanic “wanderlust”); “Timișoara vibrează, are succes economic și o moștenire culturală bogată (…). Este un oraș care respiră libertatea” (postul german ZDF); “Timișoara vrea anul acesta să strălucească în lumina diversității sale” (știrile principale din Austria, ORF).

Fritz mai spune că cei de la cotidianul britanic The Independent include Timișoara în lista destinațiilor de city-break recomandate pentru anul acesta, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami.

”Interesul presei internaționale pentru Timișoara este o oportunitate istorică pentru noi. Prin promovarea internațională a Timișoarei redevenim magnet de prosperitate și creativitate și aducem vizitatori, investitori și studenți în oraș. Imaginea noastră ca oraș curajos, divers și inovator redefinește locul României pe harta Europei. Asta este miza acestui an”, mai crede primarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Air Connect va efectua zboruri regulate interne, luni și vineri, pe traseul Baia Mare – București, între AIM și Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC).

Timișoara va beneficia de o două curse aeriane spre Constanța

Articolul următor
Din 16 ianuarie, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, persoanele fizice autorizate sau juridice care desfășoară activități economice pe raza municipiului pot primi pe loc viza anuală pentru autorizațiile ori acordurile de funcționare. 

Firmele vor obține pe loc autorizația de funcționare la Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share