Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADI Nord Trans și Primăria Mediaș discută despre dezvoltarea transportului public în nordul județului Sibiu

Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a discutat cu membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) NORD TRANS despre dezvoltarea transportului public local, care să asigure nordul județului Sibiu.

Discuțiile s-au concentrat în principal asupra etapelor care urmează să fie parcurse în implementarea proiectului „Dezvoltarea serviciului public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS“, finanțat din fonduri europene și semnat în luna decembrie 2022. Proiectul vizează asigurarea serviciului de transport public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS, cuprinzând municipiul Mediaș și localitățile din nordul județului Sibiu care s-au înscris în asociație, un total de 19 unități administrativ teritoriale. Valoarea proiectului, nerambursabilă, este de aproximativ 50.000.000 lei. În cadrul acestuia, vor fi achiziționate 16 autobuze electrice, precum și 38 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, se arată într-un comunicat al primăriei Mediaș.

„La sfârșitul anului trecut am semnat un contract pe fonduri europene nerambursabile, extrem de important pentru Mediaș și nordul județului Sibiu, ce are ca scop rezolvarea problemei transportului public de călători. Acest lucru s-a datorat bunei înțelegeri pe care o am cu toți primarii din zona de nord a județului. Am stabilit astăzi, la sediul Primăriei Mediaș, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm până când locuitorii zonei vor putea să beneficieze de transport modern și ecologic. Mulțumesc tuturor primarilor care fac parte din asociația de transport, pentru că au lăsat deoparte haina politică și ne-am unit pentru a rezolva problema transportului public de călători în zona de nord a județului Sibiu“, a transmis primarul Gheorghe Roman.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cifre dezastruoase pentru industria județului Mureș

Articolul următor

Investiție portugheză în Sibiu: Parcul Fotovoltaic Săliște

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în primul trimestru din 2024.
Citeste mai mult

Își revine piața rezidențială a Clujului

Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share