Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șanse de finanțare pentru Grădina urbană Nufărul și Grădina termală Ioșia din Oradea

Ministrul Investiților și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a vorbit zilele acestea despre o nouă premieră de care va avea parte România: proiecte de tip Bauhaus, care îmbină arhitectura şi mediul.

Clădirile și infrastructurile sunt responsabile pentru cel puțin 40 % din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră. Construcțiile moderne se bazează în mare parte pe ciment și pe oțel, care consumă cantități uriașe de energie în procesul de producție și chiar eliberează CO2 în mod direct, prin reacții chimice. Acesta a fost principalul motiv pentru care a luat naștere o nouă mișcare Bauhaus europeană – pentru a crea spații colaborative dedicate designului și creației, în care arhitecții, artiștii, studenții, oamenii de știință, inginerii și designerii să lucreze împreună pentru a combina natura, cultura, incluziunea și arta în proiectarea locurilor și clădirilor locuibile, a precizat Marcel Boloș.

Șanse pentru două proiecte orădene

Municipiul Oradea poate ridica două astfel de proiecte – Grădina urbană Nufărul, proiect estimat de 25 milioane de euro şi cel al Grădinii termale Ioşia, estimat la 20 milioane de euro, finanţate direct prin alocări speciale ale European Commission. Ministrul Boloș atașează și randările pentru aceste proiecte, pentru a înțelege concret despre ce este vorba.

Invit pe toți primarii interesați să facă demersurile pentru a realiza astfel de minunății, pentru că există alocări speciale în acest sens”, îndeamnă ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două licee din Timișoara vor fi reabilitate energetic cu 9 milioane de euro, bani din PNRR

Articolul următor

Proiect finalizat la Indlacto Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share