Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gilăul va avea parc industrial lângă A3 și centură

Proiectul urmează se va concretizeze într-un parc industrial sau logistic.
Edilul Gilăului a parafat contractul la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale | Foto: Gelu Topan

Administrația din comuna din apropierea Autostrăzii Transilvania (A3) va beneficia de fonduri europene ca să concretizeze obiectivul pe 13 ha.

Proiectul urmează se va concretizeze într-un parc industrial sau logistic. “Am semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Lucrărilor Publice și Administrației, un contract de finanțare pentru realizarea unui plan urbanistic zonal pe un teren de 128.500 mp.

Sunt bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe care urmează să îi primim pentru acest obiectiv. Scopul este ca în perioada următoare să amenajăm un parc industrial și/sau logistic, unde să aducem investitori”, a anunțat edilul Gelu Topan.

“Terenul pe care l-am identificat este foarte ofertant, se află în apropiere de autostradă și de culoarul pe unde va trece viitoarea centură metropolitană. Prin atragerea unor activități economice, câștigăm pe toate planurile.

Investitorii creează locuri noi de muncă, plătesc impozite și taxe mari la bugetul local, bani cu care se pot asfalta drumuri și introduce utilități. Să sperăm că parcul nostru industrial va avea succes și va contribui la o viață mai bună pentru gilăuani”, consideră primarul.

Cel mai mare buget din istorie

Comuna de lângă Cluj-Napoca va dispune, în acest an, de un buget de 56 milioane lei, cel mai mare din istoria Gilăului, din care 36,8 milioane merg spre investiții, adică 67%. Din suma dedicată investițiilor, 31% vine din fonduri UE.

Principalele obiective de investiții programate sunt în infrastructura rutieră (13 milioane lei) – modernizări de străzi în Gilău, asfaltare de drumuri din Someșu Rece și Someșu Cald; alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale (7 milioane).

Administrația din Gilău va demara studii pentru alte obiective precum un pod rutier peste Someș și peste canal în zona Balastierei, piste de biciclete pentru agrement. Draftul de buget este în consultare publică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mustang, erbicid de referință în combaterea buruienilor din porumb și păioase

Articolul următor
Camera de Comerț și Industrie (CCI) Maramureș va organiza Nunta de la A la Z, în perioada 10-12 februarie, în galeria centrului comercial Baia Mare Value Centre”.

Invazie de târguri de nunți în orașele Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share