Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorul drumul de legătură Timișoara – A1 s-a scumpit cu 43 de milioane de lei

Lucrările efectuate de un constructor italian pe drumul de legătură dintre Timișoara – DN 69 și autostrada A1 vor costa mai mult decât se licitase inițial. Noua sumă alocată a urcat la 232,6 milioane de lei, față de 189,5 milioane de lei cât se licitase inițial.

Noua legătură spre autostradă, realizată la profil de drum expres, pornește de la bifurcația spre Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad, și va asigura o nouă legătură a orașului cu A1. Șoseaua va avea lungimea de zece kilometri și va include două poduri noi, șase pasaje și trei noduri rutiere. Legătura se va face la 300 de metri înainte de bifurcația amintită. Viteza programată pentru vehicule este de 100 de km pe oră.

Contractul cu societatea care execută drumul de legătură, Todini Construzioni a fost semnat în luna ianuarie a anului precedent. contractul are durata de 24 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Finanțarea se asigură, în proporție de 85%, din Programul Operațional Regional Infrastructură Mare.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 1 martie 2021, iar amplasamentul a fost predat antreprenorului în data de 9 martie 2021. În concluzie, conform contractului, drumul trebuia terminat în primăvara acestui an, dar lucrările sunt foarte mult întârziate, în ciuda terenului accesibil, fiind vorba doar de câmpie. În luna decembrie a anului precedent, de abia depășiseră 20% din total.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost desemnat executantul studiului de fezabilitate pe primul lot din drumul expres Lugoj – Filiași

Articolul următor

S-a lansat licitația pentru construirea Centrului Cultural Multifuncțional Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share