Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat Primăria Oradea – CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal

Primarul Oradiei, Florin Birta, și directorul CNAIR, Cristian Pistol, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, au semnat marti, 14 februarie 2023, acordul de parteneriat dintre Primăria Oradea și Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) pentru obiectivul „Construire drumuri colectoare și pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal din Oradea”.

Obiectul acestui parteneriat este de a stabili drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente proiectului, care este depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 4 – Transport sustenabil, precum și pe perioada de durabilitate și de valabilitate a contractului de finanțare.

Sarcini

În timp ce administrația publică locală are ca sarcini achiziția contractului de lucrări, dirigenția de șantier, monitorizarea și implementarea proiectului și a execuției lucrărilor, precum și realizarea cererii de rambursare, CNAIR va asigura finanțarea proiectului.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 68.087.444,05 de lei, din care finanțarea europeană este de 47.234.449,99 lei, iar restul, contribuția municipiului Oradea.

Acest parteneriat este un pas esențial pentru derularea investiției în valoare de aproape 70 de milioane de lei, care va asigura o circulație fluidă în zonă, precum și accesul la viitorul centru logistic intermodal care prevede un transport combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor”, a transmis primarul Florin Birta.

Oferte

Pentru execuţia lucrărilor au fost depuse trei oferte, care se află în faza de evaluare:

1. PORR CONSTRUCT – ofertant unic, având ca subcontractanți pe S.C. RITMOTEH SRL. și ENERGOTRANSCONSULTSRL;

2. Asocierea formată din PROCONS GROUP – lider de asociere, Freyrom – asociat 1, Constructii Erbasu – asociat 2, având ca subcontractanți PE LEKO CONSTRUCT, RITMOTEH SRL, DRUMURI ORASENEȘTI SA;

3. Asocierea formată din SSAB-AG – lider de asociere, HYDROSTROY AD – asociat 1, având ca subcontractanți pe ELECTROAXA SRL, GAZINSTAL ENERGY, ACA ZOORK PROJECT.

Proiectul prevede trei mari obiective:

– pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, cu o lungime de 1.043 de metri;

– drum colector cu o lungime de 2.220 m, care se va intersecta cu drumul de legătură Centura Oradea – Autostrada A3 Biharia-Borș;

– drum de acces, lung de 665 de metri, care va începe din intersecția cu drumul colector și va ajunge până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal. Durata de execuție a pasajului și a drumurilor colectoare este de 16 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CIS GAZ participă la târgul internațional EGYPS 2023, consolidându-și activitatea pe piața energetică din Egipt

Articolul următor

Porr Construct începe lucrările la centurile din Oșorhei, Nojorid și Sântandrei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share