Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Cluj se alătură consorțiului pentru învățământul dual

Consiliul Județean Cluj a aprobat încheierea unui contract de parteneriat pentru constituirea Consorțiului pentru Învățământul Dual Clujean (CIDC).

Demersul a fost inițiat de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) – lider, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină și Farmacie.

Consiliul Județean (CJ) a aprobat încheierea unui contract de parteneriat pentru constituirea Consorțiului pentru Învățământul Dual Clujean (CIDC). „Susținem implementarea acestui proiect de anvergură, necesar atât pentru viitorii absolvenți cât și pentru angajatori. Avem întreaga convingere că această inițiativă își va dovedi utilitatea”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

„Piața muncii are o nevoie stringentă de personal calificat în toate domeniile de activitate, existând necesitatea dobândirii unor aptitiudini practice încă din perioada școlarizării. Prin acest efort comun, tinerii vor putea beneficia de îndrumarea și expertiza specialiștilor implicați”, consideră Istvan Vakar, vicepreședintele CJ.

Proiect depus pe PNRR

Scopul principal al CIDC îl reprezintă asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual, prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici sau cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii. Cei 24 de membri semnatari ai contractului, instituții de învățământ, autorități publice și operatori economici, vor participa în comun la pregătirea și depunerea proiectului din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), cu denumirea „Dezvoltarea CIDC”.

Acțiunile din cadrul proiectului vizează investiții în construcții noi, reparații capitale, consolidări, precum și a altor categorii de cheltuieli pentru dezvoltarea campusului, pe un teren proprietate a USAMV din comuna Florești, asigurarea condițiilor necesare derulării procesului educațional și de formare profesională.

Campus nou lângă Metro

Contractul, încheiat pe o perioadă de 15 ani, reunește efortul comun al tuturor actorilor implicați în vederea facilitării inserției absolvenților învățământului dual pe piața muncii. Pe terenul de 3,5 ha de lângă complexul Metro va apărea un campus dedicat. Din consorțiu mai fac parte Primăriile Cluj-Napoca și Florești.

Urmează să fie selectate mai multe licee tehnologice, unul dintre scopuri fiind să existe și la nivel universitar linii de învățământ dual. O finanțare de până la 21 de milioane de euro ar urma să fie asigurată prin PNRR, iar universitățile asigură cofinanțarea. Campusul va fi dotat cu laboratoare, săli multimedia, spații dedicate învățământului dual, facilități de cazare, săli de sport. Primăriile vor contribui cu burse pentru elevi și studenți, transport în zona campusului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Carel Woodworks a încheiat anul trecut cu afaceri de 4 milioane de euro, prin implicarea în proiecte complexe și de design, care au contribuit la amenajarea unor spații din mai multe clădiri din Europa.

Carel Woodworks a intrat în sediile Amazon, Microsoft și JP Morgan

Articolul următor
“În excursia din prima zi de sâmbătă a lui Mărțișor, 4 martie, îndreptăm busola spre nordul Țării Silvaniei. Mergem spre Dealurile Sălajului, pe traseul Zalău – Nadiș – Cehu Silvaniei – Sălățig – Mineu și retur, un traseu cu durata de opt ore”, potrivit CNIPT.

"Circuitul anotimpurilor", reluat în Țara Silvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share