Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul Antreprenor în Agricultură 4.0 și-a desemnat noii absolvenți

Participanții la PAA 4.0 au urmat cursuri multidisciplinare timp de 21 zile, în perioada noiembrie 2022 - februarie 2023.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă (CFRAP) a organizat festivitatea de absolvire a celei de-a doua serii de cursanți ai Programului de perfecționare managerială Antreprenor în Agricultură (PAA) 4.0.

Participanții la PAA 4.0 au urmat cursuri multidisciplinare timp de 21 zile, în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023. Ei au aprofundat modalitatea de a-și menține și dezvolta propriile afaceri agricole prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, diversificarea activităților existente și înțelegerea conceptelor care vizează liniile de finanțare disponibile la nivel național și european.

Aceștia au beneficiat de oportunități unice de dezvoltare a abilităților antreprenoriale, de dezvoltare personală, precum și de oportunități de networking cu alți antreprenori din sectorul agricol.

Au absolvit 31 de fermieri

„Prin programele de formare pe care le desfășoară, CFRAP urmărește să sprijine sectorul agricol în transformarea digitală, în alinierea la tendințele europene din domeniul agriculturii, dar și la facilitarea schimbului generațional. Suntem încântați să vedem că PAA 4.0 a reușit să ofere un mediu propice pentru perfecționarea abilităților cursanților noștri”, a declarat directorul executiv al CFRAP, Florian Ciolacu.

Managerul PAA 4.0, Bogdan Chiripuci, este mândru să vadă că programul prinde tracțiune și este apreciat de încă 31 de fermieri performanți la nivel național. „Este un program pe care CFRAP l-am gândit ca pe un mini-MBA, prin care să oferim managerilor de ferme informații actuale într-o manieră concentrată, dar eficientă și practică.

Am pregătit, alături de cei mai buni traineri în domeniu, o curriculă complexă, care vizează atât dezvoltarea abilităților manageriale, cât și îmbunătățirea cunoștințelor financiare, tehnice și legislative”, a explicat Chiripuci.

Absolvent și membru în Consiliul Director

Florin Stegariu, absolvent al celei de-a doua serii și membru în Consiliul Director al CFRAP, s-a declarat impresionat de experiența de învățare și de dezvoltare personală de care a avut parte, dar și de interacțiunea cu colegii săi.

„A fost o experiență inedită, alături de colegi fermieri dedicați și pasionați. Programul ne-a oferit oportunitatea de a învăța despre cele mai inovatoare tehnologii și tendințe în agricultură, precum și despre modalitățile eficiente de a gestiona afacerea.

Ne-a atras atenția asupra importanței rezilienței in acest domeniu, care poate fi uneori incert și provocator. Ne-a învățat cum să ne adaptăm la schimbări și sa găsim soluții creative pentru a ne îndeplini obiectivele”, a spus Stegariu.

PAA 4.0 a fost lansat în 2021 și are ca scop dezvoltarea capacităților antreprenoriale ale managerilor de ferme prin alinierea la tendințele actuale, care vizează utilizarea tehnologiilor de ultimă generație și creșterea ambițiilor de mediu la nivelul sectorului agroalimentar.

Program pentru experimentați sau tineri lideri

Programul organizat de CFRAP și se adresează fermierilor cu cel puțin cinci ani de experiență în administrarea fermelor sau absolvenților programului “Tineri lideri pentru agricultură”. Cursurile oferă participanților atât informații teoretice, cât și studii de caz practice sau oportunități a unor schimburi de bune practici agricole. Programul va continua cu seria 2023-2024.

CFRAP a invitat toți fermierii interesați să se înscrie, completând formularul disponibil. Mai multe detalii despre program există pe site-ul CFRAP. Acesta este o asociație non-profit și neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bunele practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în acest domeniu.

Obiectivul principal al CFRAP este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare și elaborare a reglementărilor europene și naționale în domeniul agricol, cu scopul de a crește performanța fermierilor din România.

Activitatea asociației este organizată pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director și puse în practică de unitatea executivă a CFRAP. Proiectele vizează domeniile legislativ, fiscal, tehnologie și resurse umane și își propun să identifice soluții care să răspundă în mod real, concret, problemelor cu care se confruntă fermierii.

CFRAP lansează și derulează programe și proiecte concrete pe patru direcții strategice de acțiune: reprezentare, consiliere și consultanță, formare și leadership, informare și comunicare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
BT Mic a finanțat peste 1.000 de afaceri mici în decurs de patru luni, prin programul InvestEU, intermediat de Fondul European de Investiții (FEI).

BT Mic a finanțat 1.000 de afaceri prin InvestEU

Articolul următor
CTPark Oradea Cargo Terminal reprezintă o premieră națională, fiind primul parc industrial cu terminal cargo aerian.

ASA Cons a finalizat corpurile de la terminalul cargo din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share