Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au închis pârtiile din Feleacu. Buscat mai rezistă

Pârtiile de inițiere și principală de la Feleacu au fost deschise, în acest sezon, doar din perioada 6-7 februarie.
A fost cel mai slab sezon de iarnă pentru stațiunea de deasupra Clujului | Foto: Pârtia Feleacu

Administratorii stațiunii de iarnă de lângă Cluj-Napoca au anunțat închiderea activității pe pârtii la numai două săptămâni de la intrarea în funcțiune.

Pârtiile de inițiere și principală de la Feleacu au fost deschise, în acest sezon, doar de la început de februarie 2023. “Dorim să vă anunțăm că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, suntem nevoiți să oprim activitatea. Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați trecut pragul în acest sezon, atât de scurt.

Câștigătorii concursurilor pot sa beneficieze de premiile câștigate sezonul următor. Conform regulamentului afișat la punctele de vânzare carduri, punctele sunt valabile doar în sezonul în care au fost achiziționate”, au transmis administratorii.

Amatorii de schi mizează pe zăpada din martie

În 29 ianuarie, aceștia anunțau deschiderea activităților de tubing și rotondo, în 5 februarie, a pârtiei de inițiere, iar în 7 februarie, a pârtiei principale. Amatorii de sporturi de iarnă au rugat administratorii de la Feleacu să mai țină deschis domeniul.

“De ce presupuneți că nu va mai ninge serios în martie? Sau chiar aprilie? În ultimii trei ani cele mai bune sezoane au fost în martie. Pârtia Feleacu: martie 2020 – 40 cm, martie 2021 – 50 cm, martie 2022 – 30 cm”, a justificat un schior.

“Este foarte posibil să aveți dreptate ca exemplu general, dar în cazul nostru lucrurile sunt puțin diferite deoarece altitudinea este joasă”, au răspuns administratorii stațiunii. Aceasta mai dispune de teleschi, bandă de urcare, centru de închirieri echipamente, școală de schi și food truck.

A trecut valul de la Buscat

În schimb pe pârtiile de la Buscat – Băișoara activitatea se derulează normal, chiar dacă a scăzut numărul amatorilor de schi. “De luni până vineri telescaunul va funcționa de la 10:00 la 17:00, inclusiv marți. Covorul rulant va funcționa pe baza de programare la Buscat Academy.

Avem nevoie de minim 10 persoane pentru a porni banda. A nins 7-10 cm. A fost frig, așa că pârtiile se prezintă foarte bine. Pârtia roșie nu a fost bătătorită ca să vă puteți bucura de zăpadă proaspătă. Prognoza meteo arată foarte bine. Telescaunul funcționează de la 10:00 la 17:00”.

În mai multe zile, în perioada căderilor de zăpadă, poliția a luat decizia de a restricționa accesul spre zona Băișoara din cauza blocajelor din zona pârtiilor, provocate de sutele de mașini sosite aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În două săptămâni începe Massif, concept nou de divertisment menit să transforme Poiana Brașov în cea mai mare petrecere trăită la munte cu prietenii. 

36.000 de oameni așteptați la Festivalul Massif

Articolul următor
Heavy Duty Champion HD-EFB

Rombat alocă 10 milioane euro pentru linii de producție și parcuri fotovoltaice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share