Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipalitatea timișoreană vrea să implementeze un Spațiu Privat Virtual local pentru timișoreni

Fiecare cetățean sau firmă va avea un folder al său, unde vor fi stocate toate datele utilizate de acesta, interacțiunea dintre primărie și contribuabil, acestea în cadrul unui portal digital unic, prin intermediul căruia să se realizeze întreaga relație cu primăria. Ai depus o dată documente de tot felul, la o solicitare ulterioară funcționarii le vor avea deja la dispoziție! Este visul primarului Dominic Fritz și pentru punerea în funcțiune a ideii are la dispoziție o grămadă de bani, fonduri nerambursabile.

Modelul nu e o noutate, semănător este Spațiul Virtual Privat al ANAF, care funcționează deja de ceva vreme în relația cu contribuabilii.

Primăria Municipiului Timișoara a lansat o licitație pentru achiziția serviciilor digitale în vederea realizării și implementării unui portal unic în relația dintre cetățeni, firme și administrația locală. Portalul unic va furniza servicii digitale atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, în relația acestora cu administrația locală, într-un mod accesibil și intuitiv.

„În ultima perioadă am introdus servicii digitale noi și am îmbunătățit altele existente care din cauza faptului că erau greu de utilizat nu erau folosite de timișoreni. Practic, de la începutul anului, peste 60.000 de timișoreni au folosit serviciile digitale ale municipalității, fie au plătit taxele și impozitele online, au cumăpărat abonamentul de parcare, și-au făcut programări sau au depus acte online. Acum, trecem într-o nouă etapă și vrem să realizăm un portal unic, unde atât cetățenii, cât și firmele să aibă servicii online, care îi scutesc de o grămadă de drumuri inutile și de birocrație fără rost”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Cetățenii și firmele în urma implementării portalului unic, vor avea posibilitatea depunerii de cereri pentru obținerea de avize, certificate, diverse documente; să realizeze interogări și plăți electronice în cazul taxelor și impozitelor locale; să primească notificări și informații de interes public (newsletter-uri); sî completeze formulare de feedback și chestionare.

Ofertele de participare la licitația pentru achiziția de servicii digitale de către Primăria Timișoara se depun până cel târziu în data de 28 martie 2023, ora 15.00. Mai multe informații puteți obține accesând linkul: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100162642

Primăria Municipiului Timișoara a obținut o finanțare de 4 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea unui astfel de portal unic de interacțiune a cetățenilor și firmelor cu administrația, dar și pentru digitalizarea arhivelor instituției.

În cadrul proiectului de digitalizare a administrației locale sunt incluse: îmbunătățirea modului de prezentare a informațiilor de interes public (HCL-uri, achiziții, concursuri de angajare), realizarea unei hărți a informațiilor de interes public (lucrări de utilitate publică, servicii publice recurente), crearea identității digitale unice și a unui sistem de alerte relevante pentru cetățeni (e.g. lucrări planificate în zonă, restricții de trafic).

Același program prevede scanarea și digitalizarea a 5.000 de unități arhivistice (bibliorafturi), astfel încât, în urma acestui proces să fie ușor accesibile în format electronic atât documentele din arhivă în funcție de subiect/interes, cât și conținutul acestora, după diferite cuvinte cheie.

Proiectul ”Simplificarea procesului participativ și decizional în relația cu cetățenii prin digitalizarea integrată și eficientizarea administrației publice la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara” este finanțat cu fonduri din Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020. Perioada maximă de implementare pentru această finanțare este 31.12.2023. Valoarea estimată pentru obiectivul de investiții este de 2.670.788 lei (TVA inclus).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SPEEDWELL anunță Glenwood Estate, proiect premium, în Corbeanca

Articolul următor

Primăria Timișoara nu mai solicită garanție imobiliară în programul de reabilitare a clădirilor istorice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share