Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 400 de milioane de euro pentru fermierii bihoreni prin PNDR și Programul de Tranziție

Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor a făcut cunoscut Calendarul estimativ de lansare ale sesiunilor de depunere ale cererilor de Finanțare aferente Programului Național  Strategic (PNS) 2023 – 2027, precum și Prezentarea generală a fișelor de investiții pe fiecare Direcție de dezvoltare rurală în parte.

Potrivit informațiilor primite de la Cristian Buzlea, directorul OJFIR Bihor, situația sintetică privind portofoliul de proiecte în județul Bihor arată că județul Bihor se poziționează pe un loc fruntaș în precedentele programări. Astfel, prin PNDR 2014 – 2020, OJFIR Bihor are un număr de 3.800 de contracte semnate, în valoare totală de 320.000.000 Euro, iar pe Programul de Tranziție 2021 – 2023 au fost semnate până în acest moment 1.105 contracte. Valoarea acestora este de 75.000.000 Euro, trendul fiind în creștere,  astfel încât până la finalizarea procedurilor de contractare tranziție, valoarea contractelor să crească până la 80 mil. Euro.

Provocări

„Anul 2023 reprezintă un an al provocărilor pentru fermierii bihoreni, dar și al primăriilor din județul nostru, un an în care valoarea totală a submăsurilor de dezvoltare rurală scoase la licitație este de peste 2,5 mld. Euro. Un an în care trebuie să fim la fel de responsabili ca și până acum,  beneficiarii, prin depunerea de Cereri de Finanțare corelate cu nevoile de dezvoltare identificate la nivelul fermei sau UAT – ului, noi ca și Autoritate de instrumentare, să răspundem imediat cerințelor legate de evaluare și contractare. O relaționare profesională corectă și eficace”, a precizat Cristian Buzlea.

În perioada următoare, OJFIR Bihor va face  campanii tehnice de promovare. Va încerca să ajungă în cât mai multe localități din județ, va organiza întâlniri cu grupuri de interes, cooperative, asociații de producători, astfel încât informația să fie diseminată pe arii cât mai largi și corect expuse.

„Credința noastră este că în județul Bihor, beneficiarii vor fi interesați, (lucru constatat și din numărul mare de persoane interesate, care au început să ne solicite telefonic sau în audiențe informații), numărul aplicanților va fi unul mare, în creștere față de programările anterioare”, crede șeful OJFIR Bihor.

Calendar estimativ deschidere sesiuni PNS

Prezentare_fise interventii_ FEADR – PNS 2023-2027_ update Octombrie 2022 _f+

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiză Goldring: Economia lumii, la un an de război Rusia-Ucraina

Articolul următor

MedLife raportează o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 405 milioane de euro pentru anul 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share