Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 31.000 de fermieri bihoreni au beneficiat prin APIA Bihor de circa 89 milioane de euro în 2022

Noul director al APIA Centrul Județean Bihor, Ioan Sorin Roman (în funcție din 1 decembrie 2022), a prezentat bilanțul centrului pe anul 2022 și noutățile pentru campania 2023.

APIA Bihor are 110 angajați și opt centre locale: Oradea, Salonta, Ștei, Beiuș, Aleșd, Tinca, Marghita și Săcueni.

„În campania din 2022 au fost 31.505 beneficiari, cărora li s-au distribuit peste 89 milioane de euro”, a precizat Ioan Sorin Roman.

Campania 2023

Totodată, acesta a oferit informații despre campania pe anul 2023, care începe  la 1 martie și ține până la 15 mai. Săptămâna viitoare, fermierii urmează să primească acasă invitațiile prin care sunt programați la Centrele APIA de care aparțin pentru depunerea dosarelor.

„La fel ca și anii trecuți, până la 15 mai nu sunt penalități. Cei care depun dosare după data de 15 mai vor fi penalizați cu 1% pentru fiecare zi de întârziere. Solicităm din nou sprijinul primăriilor să-i ajute pe fermieri să-și digitizeze suprafețele pe care le au, astfel încât atunci când vine cu dosarul la noi să nu mai trebuiască să stea o jumate de oră, o oră în fața calculatorului să-și identifice parcelele”, a explicat directorul coordonator al APIA Bihor.

Proiect de renovare energetică

Ioan Sorin Roman a adus în discuție și un proiect de renovare a sediului APIA Bihor prin PNRR.

„Este un proiect câștigat de vechea conducere, de domnul director Câmpan. Sunt doar patru astfel de proiect pe țară și unul dintre ele este al APIA Bihor. Valoarea lui este de peste 530.000 de euro, nerambursabili. Din vară se va începe renovarea energetică a sediului APIA Bihor. Noi ne gândim, separat de proiect, să realizăm și o mansardare”, a declarat șeful APIA Bihor.

Acesta a subliniat importanța instituției și prin sumele alocate prin noul Programul Național Strategic (PNS) 2023 – 2027, conform căruia din cele peste 15 miliarde de euro, 12 miliarde vor fi alocate prin APIA. Din cele 89 de măsuri, 62 vor fi realizate prin APIA.

Noutăți

Ioan Sorin Roman îi atenționează pe fermierii bihoreni că față de  campaniile trecute au apărut o serie de noutăți.

„Pe lângă controlul administrativ și cel din teren, din acest an, prin noua Politică Agricolă Comună, va fi și o monitorizare a parcelelor. Sistemul este atât de bine realizat încât se pot vedea culturile din satelit”, atenționează directorul coordonator al APIA Bihor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Andre Abreu, trupa sa și o orchestră simfonică vor aduce hiturile legendarului grup Queen pe scena CCS.

Queen Celebration Rock Opera la Cluj

Articolul următor

Au fost anunțați câștigătorii licitației pentru realizarea studiilor de fezabilitate pe două loturi din drumul expres Lugoj – Filiași

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share