Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Copac inteligent, “răsărit” la Băile Figa

Copacul inteligent este amplasat într-un spațiu de joacă amenajat lângă Centrul Recreativ Legacy (CRL), din Băile Figa, care va fi unul dintre cele mai moderne din țară și dotat cu echipamente de ultimă generație.

Administrația locală din orașul bistrițean Beclean a reușit să pună în viață un proiect pe care Clujul îl anunță de mai mulți ani.

Copacul inteligent este amplasat într-un spațiu de joacă amenajat lângă Centrul Recreativ Legacy (CRL), din Băile Figa, care va fi unul dintre cele mai moderne din țară și dotat cu echipamente de ultimă generație. “Cel mai “smart” mărțișor a sosit în orașul nostru. Este vorba despre copacul inteligent instalat la spațiul de joacă amenajat pe 1 ha și care va oferi internet gratuit”, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

Instalarea de astfel de copaci s-a dorit și la Cluj-Napoca de către Transylvania Energy Cluster, de mai mulți ani, dar nu s-a materializat încă din cauza procedurilor birocratice. Un alt proiect vizat la Cluj, de data aceasta de către administrația județeană, pe platforma industrială Clujana, Cloud-ul Regional Nord-Vest, de 31 de milioane de euro, este vizat pentru amplasare tot la Beclean.

Primul centru de recreere cu componentă socială

CRL este primul centru de recreere cu componentă socială din România, fiind dat în folosință anul trecut. Proiectul european de 5 milioane de euro transformă stațiunea estivală în una cu caracter permanent. CRL a fost construit de Primăria Beclean prin finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020.

În cadrul Legacy sunt oferite programe de gimnastică aerobică, înot, fitness, yoga, creație, sporturi recreative prin care să se dezvolte abilități formative. Printre dotări se numără trei bazine de înot cu funcții recreative și de recuperare, de înot cu jocuri în apă și cu apă sărată, cinci săli pentru recuperare fizică, yoga, bowling, fitness, gimnastică.

Există terasă în aer liber, spațiu expozițional, bibliotecă, ateliere creative, locuri de joacă pentru copii, mobilier urban. La o populație de 13.000 de locuitori, Becleanul a materializat proiecte europene de 60 milioane de euro (bugetul orașului pe 10 ani).

Printre cele mai ambițioase proiecte programate sau în execuție se numără Grădina Urbană Transilvania – 49 ha, un mixt de investiții publice și private cu hoteluri, parcuri, sere, grădinițe (30 milioane euro), centura ocolitoare cu pod peste Someș (17 milioane).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO - Hungary at MIPIM 2023: Budapest is not the only place in Hungary to invest; rural areas also promise good returns

Articolul următor
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) va începe, din anul universitar 2023-2024, un nou program de master, în bioinformatică.

Universitatea Babeș-Bolyai mizează pe bioinformatică și inteligența artificială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share