Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul Plan Urbanistic General al orașului Pecica stimulează dezvoltarea orașului

created by dji camera

Intravilanul din suprafața teritoriului administrativ al orașului Pecica, localitate urbană de rang III, a crescut cu peste 80% în urma aprobării noului Plan Urbanistic General (PUG), la 2.216,77 hectare.

Practic, intravilanul localității Pecica aproape s-a dublat, la 1.818,37 hectare, la fel şi cel din Sederhat, la 60,84 hectare, ia cel din Turnu a crescut cu 20%, la 306,83 hectare.

Prevederi PUG

În urma aprobării noului PUG, intravilanul orașului Pecica s-a dublat

Documentația aprobată de Consiliul Local Pecica, la propunerea structurii de specialitate a Primăriei Orașului Pecica, cuprinde prevederi pe termen mediu şi lung cu privire la evoluția în perspectivă a localității, direcțiile de dezvoltare funcțională în teritoriu, lista proiectelor de dezvoltare şi restructurare, stabilind şi delimitând modul de utilizare al terenurilor în intravilanul orașului şi reglementând modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare.

Intravilanul din Pecica s-a extins cel mai mult în partea de nord-est, cu zone pentru unități industriale şi agricole, respectiv zone de locuințe şi servicii.

Noul PUG, în sprijinul investitorilor

Documentația urbanistică anterioară data din anul 2001, când Pecica era comună şi a fost mai restrictivă în legătură cu construcțiile noi.

Planul Urbanistic General aprobat acum vine în sprijinul investitorilor şi ține cont de zonele industriale deja existente, precum şi de zona de servicii creată la ieșirea din Pecica, la urcarea pe Autostrada A1. De asemenea, se facilitează construirea de locuințe de către cetățenii orașului şi de cei care doresc să se mute aici.

Noul PUG este mai util pentru investitori

Zona centrală, cuprinsă între cele două biserici monument istoric (cea ortodoxă română Sfinții Trei Ierarhi şi cea romano-catolică Sfânta Treime) este extinsă și protejată, regulile de construire fiind mai stricte aici.

PUG are la bază o serie de studii analitice, consultative şi prospective, iar pe parcursul procedurii de elaborare au fost organizate consultări cu cetățenii şi cu factorii interesați, conform legislației în vigoare.

Documentația cu caracter director şi de reglementare are valabilitatea de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitația pentru Centrul de Arși din Târgu Mureș, lansată

Articolul următor

Luna martie vine cu darul sănătăţii pentru femeile din Covasna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share