Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul vrea să construiască un campus dedicat învățământului dual: cere 104 milioane de lei din PNRR

Primăria Brașov promite să construiască un campus dedicat învățământului dual. În acest scop, Primăria a depus în această săptămână o solicitarea de finanțare prin PNRR, în valoare de 104.150.220,15 lei fără TVA, care acoperă cea mai mare parte din valoarea totală a proiectului, respectiv 144.374.244,12 lei fără TVA.

Sursa de finanțare este Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, cu obiectiv de investiție „Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate – Programul-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual“. Cererea de finanțare a primit aprobarea Consiliului Local și a Consiliului Județean Brașov la finalul lunii februarie și a fost depusă ieri de Primăria Brașov, urmând să intre în perioada de evaluare.

Proiectul este derulat de Consorțiul Regional Integrat pentru Învățământ Dual Brașov, în care municipiul Brașov este lider de proiect. Din consorțiu mai fac parte: UAT Județul Brașov; UAT Orașul Întorsura Buzăului; Universitatea Transilvania Brașov; Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu; Colegiul Tehnic Maria Baiulescu; Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț; Colegiul Tehnic Transilvania; Colegiul Tehnic de Transporturi; Școala profesională germană Kronstadt; Liceul tehnologic „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului; DWK Fit for Future; RATBV SA; Airbus Helicopters Romania SA; IAR SA Brașov; Miele Tehnica SRL; Kolping Concept SRL; Cucinino Pasta Bar SRL; Atos IT Solution and Services SRL; Inspectoratul Școlar Județean Brașov; Atos Convergence Creators SRL și Camera de Comerț și Industrie Brașov.

„În Brașov, de 10 ani, administrația publică, sistemul de învățământ și companiile private au reușit să transforme învățământul tehnic dual într-o rețetă de succes pentru toate comunitățile din România. În același timp, ne-am dovedit și capacitatea de a implementa proiecte de infrastructură dedicate acestui tip de educație, de la reabilitarea și dotarea unităților de învățământ, a atelierelor, sălilor de sport, până la construirea primului cămin public pentru elevi după 1990. A venit momentul să trecem la următoarea etapă, cea în care absolvenții de colegii tehnice își continuă studiile la facultate, în același tip de parteneriat administrație – universitate – mediu privat, într-un centru educațional realizat cu fonduri PNRR. Zona noastră va rămâne astfel polul învățământului dual în România, atât la nivel preuniversitar, cât și universitar”, a declarat primarul Allen Coliban.

Campusul va fi construit în municipiul Brașov, pe str. Albinelor nr. 29, pe un teren în suprafață de 28.896 mp, aflat în proprietatea municipalității. Suprafața va fi organizată în patru zone: cea ocupată de construcții și instalații (campusul propriu-zis), zona curții de recreație, zona terenurilor și a instalațiilor sportive exterioare și zona verde.

Ansamblul de clădiri va cuprinde un cămin, o cantină, un centru educațional și o sală de sport. Căminul pentru elevi/studenți va avea o capacitate de bază de 400 de locuri, distribuite în 198 de camere cu câte 2 locuri și 4 camere pentru persoane cu dizabilități. La acestea se vor adăuga atât camere pentru personal didactic și pentru invitați cât și funcțiuni conexe: spații comune, spații tehnice și administrative.

Centrul educațional va cuprinde sălile de curs, atelierele tehnologice și digitale specifice domeniilor vizate, spațiile auxiliare și zonele de recreație. Vor fi cel puțin 10 săli de clasă, 10 ateliere tehnologice/de practică digitale + anexe, 1 atelier digital multifuncțional universitar, bibliotecă, spații de recreație la interior și cabinet medical.

Proiectul prevede și dotarea cu echipamente hardware și aplicații software dedicate a celor 10 ateliere tehnologice pentru învățământul secundar, care vor fi în acest fel digitalizate, precum și a unui atelier multifuncțional de nivel universitar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj a fost gazda Women of NeurotechEU, reuniune a femeilor din alianța The European University of Brain and Technology.

Femeile din NeurotechEU s-au reunit la Cluj. "Avem prea puține cercetătoare"

Articolul următor

Wedding Days, la Iulius Mall Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share