Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

APIA dă 105 milioane de euro pentru bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a informat că, până la această dată, a autorizat la plată 105 milioane de euro pentru beneficiarii măsurii 14  – plăți privind bunăstarea animalelor (porcine și păsări) din campania 2022.

Suma autorizată de 105 milioane euro este aferentă unui număr de 436 de beneficiari, din care 33,7 milioane euro pentru bunăstarea porcinelor şi 71,3 milioane pentru bunăstare păsărilor, conform APIA.

Plățile se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,94 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană pentru data de 31.12.2021 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C nr. 2022/C1/02.

Sprijinul financiar de la APIA are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri care își asuma voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Make IT in Oradea, parteneriat cu un fondul de investiții estonian Startup Wise Guys

Articolul următor
Târgul de primăvară Produs de Cluj, dedicat sărbătorilor pascale, se va desfășura în perioada 6-14 aprilie, în parcarea supermarketului Supeco. Organizator este Consiliul Județean, autoritate implicată activ în dezvoltarea economiei locale.

Târg de produse locale din zona Clujului, în parcare la Supeco

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share