Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apă Someș va instala conducte cu garanție de 100 de ani

Compania de Apă Someș (CAS) a demarat execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare, pe fonduri europene, a 100 de străzi și tronsoane de străzi din Cluj-Napoca, prima stradă vizată de lucrări fiind Dragalina.

Au început lucrările de reabilitare a rețelelor hidro-edilitare de pe 100 de străzi din Cluj-Napoca.

Compania de Apă Someș (CAS) a demarat execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare, pe fonduri europene, a 100 de străzi și tronsoane de străzi din Cluj-Napoca, prima fiind Dragalina.

Pentru a reduce disconfortul cetățenilor, având în vedere că erau deja programate lucrări de consolidare și amenajare a malului Someșului, dar și amplasarea de cabluri în subteran, CAS a luat decizia de a debuta cu lucrările hidro-edilitare tot pe str. Dragalina.

Contractul prevede amplasarea a 1,7 km de conducte destinate transportului și distribuției apei potabile. Noile rețele sunt realizate din fontă ductilă, un material extrem de solid, similar oțelului, cu o durată de viață estimată de 100 de ani. Totodată, vor fi înlocuite conductele învechite ale branșamentelor și montați hidranți subterani.

Lucrările sunt de o complexitate ridicată, deoarece se execută fără întreruperea apei pentru consumatorii situați de-a lungul străzii Dragalina, respectiv fără a afecta integritatea conductei de canalizare. Aceasta care va intra în proces de reabilitare prin tehnici noninvazive, fără săpătură și înlocuire fizică.

Se lucrează în două schimburi

„Înțelegem că orice investiție și șantier creează disconfort cetățenilor. De aceea, CAS și Primăria Cluj-Napoca au încercat să își sincronizeze lucrările pentru a nu ne afla în situația de a sparge din nou o zonă proaspăt reabilitată.

Antreprenorul contractului a conștientizat urgența finalizării cât mai rapide a lucrărilor derulate pe str. Dragalina, astfel încât echipele de constructori își desfășoară activitatea pe două schimburi, între orele 06:00 și 22:00. Mulțumim clujenilor pentru înțelegerea și răbdarea de care dau dovadă!“, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, întreg contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe șapte străzi. În același timp, vor fi reabilitați și înlocuiți 23 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

În valoare totală de 124 milioane lei, investiția este parte a megaproiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020) și derulat de CAS, societate aflată sub autoritatea CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Holcim România a realizat o achiziție prin care a preluat activele, angajații și echipamentele aferente producerii și comercializării de betoane aparținând Betonexpres, important producător de betoane din zona Florești (județul Cluj).

Holcim a preluat activele și angajații Betonexpres

Articolul următor
Din 10 aprilie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Monede cu Capitala Culturală Timișoara, comercializate la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share