Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un film irlandez va deschide TIFF

“Confort nordic” (Islanda / Marea Britanie / Germania, 2023) va deschide Festivalul Internațional de Film Transilvania (9-18 iunie). Regizat de cineastul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, filmul face parte din Focus Nordic, un program complex al acestei ediții care va aduce în fața spectatorilor, la Cluj-Napoca, peste 40 de filme, concerte și cine-concerte din Norvegia, Islanda, Danemarca, Finlanda și Suedia. Vineri, 9 iunie, mii de spectatori sunt așteptați în Piața Unirii alături de echipa filmului și de alți invitați speciali pentru a sărbători startul unei noi ediții TIFF, într-o seară plină de surprize. Sigurðsson își testează pentru prima oară umorul negru în limba engleză. Confort nordic este prima sa ieșire din spațiul de confort islandez, deși mare parte din poveste tot acolo se petrece. Filmată în Anglia, Franța și Islanda, comedia este o cursă contra cronometru prin aer și printre nămeți, o aventură improbabilă în care anxietatea e contagioasă, iar paranoia pândește după colț. Filmul a avut premiera mondială în martie la SXSW Film Festival (SUA) și marchează revenirea lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson la Cluj. Primele sale filme, “La răscruce” (2012) și “Parisul Nordului” (2015), au concurat pentru Trofeul Transilvania. În 2017 islandezul s-a întors la TIFF cu “Copacul vrajbei noastre", o comedie neagră lansată la Veneția, despre lupta pentru teritoriu dintr-o suburbie burgheză islandeză. “Este de departe unul dintre festivalurile mele favorite. M-am îndrăgostit de TIFF acum mai bine de zece ani când am venit la Cluj cu filmul meu de debut. Mulțumesc festivalului pentru încrederea în mine și pentru această relație de lungă durată”, a spus acesta. Pelicula va fi ulterior distribuită în România de Transilvania Film. Filmul este prezentat la TIFF cu sprijinul Scandinavian Films și Icelandic Film Centre.
Proiecție în Piața Unirii în cadrul festivalului de cinematografie de la Cluj | Foto: TIFF

“Confort nordic” (Islanda / Marea Britanie / Germania, 2023) va deschide Festivalul Internațional de Film Transilvania (9-18 iunie).

Regizat de cineastul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, filmul face parte din Focus Nordic, un program complex al acestei ediții care va aduce în fața spectatorilor, la Cluj-Napoca, peste 40 de filme, concerte și cine-concerte din Norvegia, Islanda, Danemarca, Finlanda și Suedia.

Vineri, 9 iunie, mii de spectatori sunt așteptați în Piața Unirii alături de echipa filmului și de alți invitați speciali pentru a sărbători startul unei noi ediții TIFF, într-o seară plină de surprize. Sigurðsson își testează pentru prima oară umorul negru în limba engleză. Confort nordic este prima sa ieșire din spațiul de confort islandez, deși mare parte din poveste tot acolo se petrece.

Filmată în Anglia, Franța și Islanda, comedia este o cursă contra cronometru prin aer și printre nămeți, o aventură improbabilă în care anxietatea e contagioasă, iar paranoia pândește după colț. Filmul a avut premiera mondială în martie la SXSW Film Festival (SUA) și marchează revenirea lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson la Cluj.

Primele sale filme, “La răscruce” (2012) și “Parisul Nordului” (2015), au concurat pentru Trofeul Transilvania. În 2017 islandezul s-a întors la TIFF cu “Copacul vrajbei noastre”, o comedie neagră lansată la Veneția, despre lupta pentru teritoriu dintr-o suburbie burgheză islandeză.

“Este de departe unul dintre festivalurile mele favorite. M-am îndrăgostit de TIFF acum mai bine de zece ani când am venit la Cluj cu filmul meu de debut. Mulțumesc festivalului pentru încrederea în mine și pentru această relație de lungă durată”, a spus acesta. Pelicula va fi ulterior distribuită în România de Transilvania Film. Filmul este prezentat la TIFF cu sprijinul Scandinavian Films și Icelandic Film Centre.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

"Vom impune constructorilor de autostrăzi sistemul bonus-malus"

Articolul următor
Lou Bega, La Bouche, Corona, Ice MC, Capella, Double You, Rednex și Bellini vor concerta la prima ediție a evenimentului Discoteca '90

Discoteca ’90, show de cinci ore la Polivalenta din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share