Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aparatură modernă și un Centru pentru formare medicală la Maternitatea Oradea

Modernizarea Compartimentului Terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea (Staționar III) va crește siguranța actului medical, contribuind astfel la scăderea morbidității și mortalității acestor mici pacienți vulnerabili.

Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională a depus, săptămâna trecută, spre finanțare proiectul „Extinderea și modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, dotarea cu echipamente specifice, amenajarea și dotarea unui centru regional de formare pentru pacienții critici nou-născuți în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor”.

Proiectul a fost depus în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor în cadrul PNRR – Componenta C12 – Investiția specifică I2.3a – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Valoarea totală a proiectului este de 22.194.473,98 lei (fără TVA), finanțarea nerambursabilă fiind de 21.694.784,64 lei (fără TVA).

Ce prevede proiectul

Prin depunerea spre finanțare a proiectului pe cele 4 componente, se solicită finanțare pentru dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală și dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening.

O parte importantă a proiectului o constituie centrul de training și formare în domeniul neonatologiei. Datorită faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea și dotarea sa va avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare gravă. Centrul va avea o suprafață utilă de 253,12 mp și va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat  cu trei săli de simulare, o cameră de control și o sală de curs.

Nu în ultimul rând, aparatele, echipamentele moderne vor permite salvarea mai multor nou-născuți, cu complicații mai puține și șanse mai bune la un prognostic optim pe termen lung și vor crește inclusiv satisfacția personalului.

Acest demers își propune să îmbunătățească creșterea serviciului medical pentru tratarea nou-născuților.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Recenta gazdă a Cities Forum 2023, orașul Torino a fost puternic afectat, după anul 2000, de criza industrială.

Orașul “Imperiului FIAT”, la a treia Renaștere. Noul Torino: digital și verde

Articolul următor

La Oradea începe construcția primei fabrici de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share