Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea, locul I în Top 10 destinații 2023 Art Nouveau din Europa

Potrivit unui clasament realizat de European Best Destination, Oradea se clasează pe locul întâi în topul destinațiilor Art Nouveau ce merită a fi vizitate în 2023.

 

Datorită schimburilor sale culturale și comerciale din secolul al XIX-lea, orașul Oradea, străbătut de o rută comercială care leagă Europa de Vest de Europa Centrală și de Est, a devenit un oraș cosmopolit.

 

Considerat adesea unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Oradea este numită și „La Petite Paris” pentru frumusețea clădirilor sale și pentru bunul gust al construcțiilor sale de o bogăție artistică rară.

 

Veți găsi stilul vienez Art Nouveau numit „Secession” (în ideea ruperii de stilul clasic foarte dominant în secolul al XIX-lea), dar și un art nouveau mai mult în curbe și motive florale, un stil art nouveau maghiar.

 

În Oradea veți descoperi decorațiuni și fierărie incredibile și o evoluție de la stilul Art Nouveau la Art Deco, în special în Hôtel Parc.

 

Nu tebuie ratată o vizită la Palatul Füchsl, un demn reprezentant al Art Nouveau cu motivele sale sinuoase lăstar de viță de vie.

 

Mai mult decât oriunde altundeva în Europa veți vedea la Oradea evoluția și influența stilurilor unul asupra celuilalt, toate cu un „Oradea Touch” aparte, amestecând diversitatea stilurilor arhitecturale la originea celor mai frumoase clădiri dar și originalitatea stilului românesc, spun cei de la European Best Destination.

 

Top 10 destinații Art Nouveau

În Top 10 destinații Art Nouveau din Europa urmează Budapesta, Bercelona, Aveiro (Portugalia), Darmstadt (Germania), Subotica (Serbia), Riga (Letonia), Terassa (Spania), Ljubljana (Slovenia) și Viena.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima companie aeriană de linie care a anunţat zboruri din Braşov a semnat contractul cu Regia Autonomă „AIBG”

Articolul următor

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a publicat raportul de activitate pe 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share