Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a publicat raportul de activitate pe 2022

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a finalizat raportul de activitate pentru anul 2022. În raport, Fodor menționează că „Sibiul a făcut noi pași mari înainte, spre un oraș mai plăcut locuirii, funcțional și ofertant pentru locuitorii săi”.

Raportul primarului Sibiului are 56 de pagini și este împărțit pe mai multe capitole: primele sunt dedicate modernizării infrastructurii de drumuri, mobilității și iluminatului public și se încheie cu „viața culturală a orașului”…

La capitolul „Modernizarea infrastructurii de drumuri și alte obiective publice”, Astrid Fodor menționează că „ne-am concentrat în primul rând pe modernizarea cartierelor de blocuri și am finalizat proiecte în alte două astfel de zone”. Sunt menționate reparațiile capitale din cartierul Ștrand și lucrări din zona de blocuri Hipodrom I.

„Stadionul Municipal Sibiu este cea mai amplă investiție a Sibiului, finalizată în 2022, o lucrare amplă, în valoare de 211 milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului”, continuă raportul, cu precizarea că acesta a fost omologat de Federația Română de Fotbal și de Liga Profesionistă de Fotbal, „fiind în curs procedura de omologare UEFA”.

Capitolul „Mobilitatea” este descris ca fiind „o direcție prioritară de investiții în 2022”. Aici sunt amintite achiziția și punerea în circulație a 40 de autobuze alimentate cu gaz natural comprimat, a 9 autobuze electrice, aplicația SibiuBus etc.

„Menționez că pentru continuarea dezvoltării transportului public, Municipiul Sibiu a inițiat ADI Transport Metropolitan Sibiu, alături de alte 9 localități din zona periurbană: Șelimbăr, Cisnădie, Poplaca, Sadu, Cristian, Șura Mică, Ocna Sibiului, Șura Mare și Roșia. Scopul Asociației este acela de a extinde traseele de transport pentru conectarea Sibiului și a acestor 9 localități. Am făcut împreună și primii pași concreți: după consultarea populației din toate aceste UAT-uri, am depus un proiect pentru obținerea finanțării europene nerambursabile pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, împreună cu stații de încărcare. Acest proiect a fost deja aprobat și urmează ca, în 2023 să demarăm procedura de achiziție”, menționează Fodor.

Iluminatul public, Investițiile în educație, Investițiile în sănătate, Salubrizarea orașului sunt următoarele capitole din raport.

Documentul continuă cu „Sibiul Verde”, unde Astrid Fodor evidențiază că „cel mai mare proiect la care am lucrat în 2022 în acest domeniu a fost amenajarea noului parc al Sibiului din zona străzii Preot Bacca”. Acesta urmează să fie deschis publicului în 2023.

Domeniul sportului și tineretului este inclus în capitolul „Sibiul sănătos și activ – sprijin financiar pentru sportul sibian, pentru copii și tineri”. Este amintită introducerea în premieră a Agendei pentru Tineret 2022, pentru care a fost alocată suma de 65.250 lei.

Astrid Fodor continuă raportul cu „Investițiile în digitalizarea serviciilor publice” și „Sibiul Timpului Liber”, care e unul dintre cele mai ample capitole. Sunt descrise pe larg proiectele Lacul lui Binder, Baia Populară Sibiu și Grădina Zoologică Sibiu.

La „Alte servicii și activități de utilitate publică” este menționată administrarea parcărilor, ca fiind „una dintre cele mai importante componente în administrarea eficientă a domeniului public”. Cel mai amplu proiect din 2022 în domeniul parcărilor a fost darea în folosință a parcării multietajate supraterane din cartierul Hipodrom, o investiție în valoare de 29,5 milioane de lei.

„Serviciul de Administrare a Domeniului Public a obținut din taxa de parcare aproape 8 milioane de lei care au intrat în bugetul local al orașului”, precizează primarul în raport.
„Domeniul public a fost ocupat și cu diverse amenajări pentru evenimentele orașului, cu căsuțe și standuri de comercializare. În total, încasările din taxa de ocupare a domeniului public au depășit 3,5 milioane de lei”, este o altă cifră anunțată în document.

Urmează capitolele care țin de domeniul social, evidența persoanelor, relația cu cetățeni etc.

Raportul se încheie cu „Viața culturală a orașului”, cu următoarea mențiune: „Cultura a devenit o parte importantă din viața orașul și de aceea încercăm să încurajăm desfășurarea unui program de evenimente variat, bogat și pentru toate gusturile”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea, locul I în Top 10 destinații 2023 Art Nouveau din Europa

Articolul următor

Cinci firme vor să finalizeze Centura Sud de ocolire a Timișoarei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share