Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP Cluj a prelungit programul Aeroport Expres

Operatorul public a acceptat prelungirea programului de funcționare a noii linii | Foto: CTP

Autobuzele electrice spre aerogara din Someșeni vor circula până la miezul nopții în intenția de a se adapta traficului aeroportuar.

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a anunțat modificarea  intervalului de circulație a liniei expres A1E, la numai două zile după intrarea sa în circuit. Prima plecare din P-ța Mihai Viteazul va fi la ora 04:00, iar ultima plecare din incinta Aeroportului Cluj (AIAIC) spre centru va fi la 00:00.

“Acest nou interval de funcționare va acoperi o mai mare parte a orarului de plecări și sosiri a zborurilor, conform ultimelor date furnizate de AIAIC. În urma solicitărilor călătorilor și pentru eficientizarea serviciului de linie expres  vor mai exista două opriri, înspre AIAIC: în stațiile Regionala CFR și Constantin Prezan. Îmbarcarea se va face doar pe prima ușă a autobuzului.

Prin scanarea codului QR amplasat în interiorul mijlocului de transport și în stații se pot obține informații suplimentare despre A1E: achiziționarea biletului, preț, traseu, stații. Orarul poate fi consultat pe site-ul CTP și în aplicația Tranzy.

Traseul, programul și autobuzelor pe noua linie A1E au fost subiecte de discuții în diverse medii sociale. Unii consilieri locali au cerut ca ruta să atingă puncte de tranzit precum gara și autogara, dar și introducerea orarului de noapte, iar taximetriștii, să poată practica un tarif dublu pe relația cu AIAIC, precum CTP.

Operatorul de transport a anunțat că, din 2 mai, introduce o nouă linie în municipiu, A1E, pe ruta AIAIC – Piața Mihai Viteazul. Aceasta se adaugă liniilor obișnuite deservite de CTP din zona aeroportului: 5 și 8.

Pe linia A1E vor circula autobuze electrice care vor intra în parcarea AIAIC, atât la terminalele plecări și sosiri, pentru a facilita accesul la transportul public direct din aeroport. Biletul se va putea achiziționa direct de la POS-urile din autobuze. Pentru a opri în stație, călătorii vor trebui să utilizeze butoanele de comandă din interiorul autobuzului.

Inițial CTP a anunțat că autobuzele de pe A1E vor opri în stații doar la solicitarea călătorilor prin acționarea unui buton de comandă din interiorul vehiculului.

Traseul liniei A1E:

– Dus: P-ța Mihai Viteazul (stația Mihai Viteazul Vest), str. Cuza Vodă, Bd. 21 Decembrie 1989, str. Aurel Vlaicu, str. Traian Vuia, Aeroport (stația terminal plecări, stația terminal sosiri)
– Întors: Aeroport (stația terminal sosiri), str. Traian Vuia, str. Aurel Vlaicu, Bd. 21 Decembrie 1989, str. Regele Ferdinand, P-ța Mihai Viteazul (latura sudică), str. Ion Popescu Voinești, P-ța Mihai Viteazul (latura nordică), stația Piața Mihai Viteazul Vest
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 200 de antreprenori au participat la Conferința Fonduri europene pentru firmele din Regiunea Centru de la Sibiu

Articolul următor
Mesaje false cu Banca Transilvania (BT) Cluj apar în cascadă, în ultima vreme, pe rețelele sociale, fără ca aceasta să le poată bloca.

Invazie de reclame false cu Banca Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share