Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Invazie de reclame false cu Banca Transilvania

Mesaje false cu Banca Transilvania (BT) Cluj apar în cascadă, în ultima vreme, pe rețelele sociale, fără ca aceasta să le poată bloca.
Una dintre reclamele înșelătoare despre BT care circulă pe rețelele sociale | Foto: captură Facebook

Mesaje false cu Banca Transilvania (BT) Cluj apar în cascadă pe rețelele sociale fără ca aceasta să le poată bloca.

“Herbal. Sponsorizat: Cea mai mare bancă, Banca Transilvania, a anunțat vânzarea de acțiuni către cetățenii români! Accesul este disponibil doar în luna aprilie! Valoarea prag a acțiunilor pornește de la doar 950 RON. O astfel de achiziție îți va asigura un profit garantat de 11.000 RON sau chiar mai mult în fiecare lună din creșterea continuă a acțiunii!” e unul dintre mesajele înșelătoare.

“Fleming Kris. Sponsorizat: Un viitor decent în cinci minute – este real! De ce este nevoie, ați putea întreba? Doar 3 pași pentru a vă atinge visul: 1) Completați sondajul făcând clic pe butonul “Citește mai mult”. 2) Completați formularul de înregistrare. 3) Așteptați un apel de la un specialist pentru a accesa platforma.

Pentru a începe chiar acum, faceți clic pe link-ul de mai jos și creați-vă un cont în mai puțin de 1 minut și așteptați să vă sune managerul nostru de cont. Faceți testul oficial de la Banca Transilvania și obțineți acces la platformă!”, este alt mesaj de pe rețeaua Facebook.

Una dintre reclamele înșelătoare despre BT care circulă pe rețelele sociale | Foto: captură Facebook

BT le-a raportat punctual

Acum două săptămâni, pe blog-ul oficial al celei mari mari bănci din România, au apărut recomandări din partea BT. “Reclame false pe Facebook, care folosesc brandul BT. Scam Alert | Îmbunătățește-ți viața investind (o anumită sumă) în BT sau Cel mai bun program pentru a genera venituri cu un depozit minim. Așa sună o serie de reclame false pe Facebook, care folosesc inclusiv imagini cu banca și cu reprezentanți ai grupului BT, precum și brandul nostru (Banca Transilvania, BT Asset Management).

De asemenea, vă îndeamnă să deschideți anumite linkuri, din diferite motive: să răspundeți la un chestionar, să aveți acces la o “platformă”. Nu sunt reclame generate de BT și întotdeauna le raportăm punctual.

Recomandările noastre: citiți cu atenție textul reclamelor despre BT de pe Facebook; uitați-vă la link-ul pe care îl conțin, de obicei greu de descifrat, dar nu îl accesați; raportați către Facebook respectivele reclame, ne-ar ajuta mult să limităm împreună răspândirea lor; dacă aveți suspiciuni, scrieți-ne. Reclamele apărute pe Facebook sunt false. Fiți cu ochii în 4 pentru siguranța online!”, îndeamnă reprezentanții băncii.

BT conducea în topul societăților bancare din România pe anul trecut, cu active de 134 de miliarde lei (+7% față de 2021), urmată de BCR – 97 miliarde lei (+10%), BRD – 71 miliarde lei (+7%), ING România – 63 miliarde lei (+6%), Raiffeisen România – 62 miliarde lei (+5%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP Cluj a prelungit programul Aeroport Expres

Articolul următor
În acest weekend, poți alege dintr-un meniu variat, conceput să satisfacă și cel mai pretențios gurmand, pentru că Festivalul Mediteraneean revine în Iulius Parc.

Festivalul Mediteraneean revine în Iulius Parc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share