Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Edilii municipiilor din Transilvania, la sfat cu Ministerul Dezvoltării

La sediul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a avut loc o întâlnire de lucru a primarilor din AMR cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).
Subiectele dezbătute au fost proprietățile publice, infrastructura, poliția locală și descentralizarea | Foto: AMR

Primari din Cluj-Napoca, Zalău, Brașov, Sighișoara sau Hunedoara au participat la reuniune.

La sediul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a avut loc o întâlnire de lucru a primarilor din AMR cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Din partea instituției au participat Marin Țole – secretar de stat, Dan Marinescu – director general Direcția generală administrație publică, Dragoș Buhociu – director general Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Diana Moldovan – director Direcția pentru politici fiscale și bugetare locale.

La sediul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a avut loc o întâlnire de lucru a primarilor din AMR cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Ce s-a dezbătut la AMR

  1. Administrarea domeniului public. Transmiterea în folosință gratuită a bunurilor publice în favoarea autorităților/instituțiilor publice și închirierea bunurilor publice, fără licitație publică
  2. Regimul juridic al bunurilor imobile proprietatea statului, aflate în administrarea autorităților publice locale, în baza unor acte normative emise anterior intrării în vigoare a Codului administrativ
  3. Ordin comun MDLPA-MIPE privind aprobarea elementelor de cost semnificative pentru proiectele din domeniile de infrastructură de transport local și județean, domeniul reabilitării zonei costiere și a infrastructurii navigabile, din domeniile eficiență energetică, educație și regenerare urbană
  4. Proiectul de lege privind organizarea și funcționarea poliției locale
  5. Stadiul procesului de descentralizare, conform notei MDLPA de informare, din 31 martie

  

Concluziile întâlnirii

  1. Administrarea domeniului public. MDLPA va transmite forma finală a amendamentelor agreate pentru modificarea ordonanței de urgență nr. 57/2019 în legătură cu regimul proprietății, urmând ca AMR să solicite grupurilor parlamentare susținerea demersului.
  2. OUG nr. 122/2022. Până la 1 iunie va fi elaborat ordinul MDLPA-MIPE privind aprobarea elementelor de cost semnificative pentru proiectele din domeniile de infrastructură de transport local și județean, domeniul reabilitării zonei costiere și a infrastructurii navigabile, din domeniile eficiență energetică, educație și regenerare urbană.
  3. Proiectul de lege privind organizarea și funcționarea poliției locale. MDLPA va transmite AMR forma agreată a noii legi.
  4. Implementarea proiectelor din PNRR. S-a agreat continuarea conlucrării cu MDLPA, Direcția generală implementare a PNRR, în vederea absorbției integrale a fondurilor de către administrația publică locală și îndeplinirii obiectivelor asumate.

Cine a participat

  • Emil Boc, președinte AMR, primar Cluj-Napoca
  • Constantin Toma, președinte executiv AMR, primar Buzău
  • Ion Lungu, prim-vicepreședinte AMR, primar Suceava
  • Ionel Ciunt, vicepreședinte AMR, primar Zalău
  • Dan Bobouțanu, primar  Hunedoara
  • Ștefan Ilie, primar Tulcea
  • Leonard Achiriloaei, primar Roman
  • Allen Coliban, primar Brașov
  • Ioan Iulian Sirbu, primar Sighișoara
  • Lucian Braniste, viceprimar Vaslui
  • Constantin Mitache, director general AMR
  • Aurel Simionescu, expert AMR
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul național Educație financiară pentru dezvoltarea economică și creșterea afacerilor ajunge la Brașov

Articolul următor
Cristi Nechita Rotta, director general al Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică din România, relatează cum a făcut față compania multiplelor crize din ultima perioadă și cum reușește să aibă cei mai performanți tipografi într-o piață a muncii foarte dură.

Șeful Rottaprint: “Ne-am confruntat cu cele mai mari provocări din ultimii 30 de ani"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share