Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casa de Comerț Unirea va duce legumele românești în marile magazine

Producătorii agricoli au participat la o discuție cu ministrul agriculturii, Petre Daea, și cu conducerea Casei de Comerț Unirea (CCU) pentru a pune la punct detaliile în vederea începerii preluării de legume și a le pune la dispoziția consumatorilor.
Ministrul Petre Daea și-a propus să sprijine un mecanism eficient de valorificare a produselor locale | Foto: MADR

Compania națională va asigura preluarea și valorificarea legumelor de la producătorii români.

Producătorii agricoli au participat la o discuție cu ministrul agriculturii, Petre Daea, și cu conducerea Casei de Comerț Unirea (CCU) pentru a pune la punct detaliile în vederea începerii preluării de legume și a le pune la dispoziția consumatorilor. La sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au fost prezenți producători din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea și Galați.

Cu această ocazie, a fost finalizat proiectul de achiziție pentru legumele și fructele pe care CCU le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial. De săptămâna viitoare vor începe livrările către lanțurile de supermarketuri și alți parteneri. În prezent sunt disponibile cantități de roșii din Programul Tomata, dar și castraveți.

Urmează negocierile cu retailerii

În perioada următoare vor fi disponibile căpșune, dovlecei, ardei gras, varză, fasole păstăi, porumb zaharat. În cadrul discuțiilor, participanții au făcut previziuni pentru următoarele luni, fiind luate în considerare pepeni, prune și prune uscate, pere, mere și cartofi.

„Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. CCU va asigura preluarea și valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Petre Daea.

De săptămâna viitoare, conducerea CCU va avea întâlniri cu reprezentanții retailerilor pentru a face cunoscute cantitățile disponibile la producători în vederea demarării livrărilor de marfă proaspătă și sigură pentru consum de la producătorii autohtoni.

Organizează rețele de achiziții și de vânzare

CCU este o companie națională, înființată cu scopul de a realiza un mecanism comercial funcțional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale, putând desfășura complementar și activități conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate.

Scopul îl constituie organizarea și desfășurarea comerțului cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă, operațiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.

CCU organizează rețele proprii de achiziție, procesare primară și industrială, precum și centre logistice, rețele de vânzare în țară și în străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noaptea Muzeelor la Oradea. Vezi care obiectiv pot fi vizitate gratuit

Articolul următor
Cea mai intensă ediție Untold de până acum va avea un line-up pe măsură.

Nou val de artiști anunțat la Festivalul Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share