Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lufthansa a dat pasagerul 1 milion al anului pe Aeroportul Cluj

Momentul a fost marcat împreună cu pasagerii Lufthansa şi partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).
Conducerea operatorului aerian a marcat succesul rutelor dintre Transilvania și Germania | Foto: AIAIC

Aerogara din cartierul clujean Someșeni marchează pasagerul aniversar cu o lună mai devreme față de 2022.

Momentul a fost marcat împreună cu pasagerii Lufthansa şi partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC). Atingerea obiectivului în prima jumătate a anului reprezintă un reper deosebit de important pentru aeroport şi pentru regiunea pe care o deserveşte, potrivit conducerii aerogării.

Pasagerul a fost transportat în acest an de către operatorul aerian Lufthansa pe un zbor de la Munchen la Cluj-Napoca. Norocosul pasager premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei, în prezenţa reprezentanților aeroportului, companiei aeriene și autorităţilor locale.

“Prin eforturile noastre comune, vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri care călătoresc din Cluj către Frankfurt sau Munchen, atât în scopuri turistice cât și de afaceri.

Lufthansa va continua să ofere până la 25 de zboruri săptămânale cu plecare din Cluj-Napoca, cu legături optime de zbor pentru 300 de destinații din rețeaua de zbor a Lufthansa Group”, a spus Monica Dobruțchi, marketing manager al Lufthansa Group Romania.

Frankfurt, cel mai mare hub al operatorului german

Evenimentul marcat aduce în prim-plan zborurile Lufthansa spre Munchen şi Frankfurt-Main, consolidând legătura aeriană între Transilvania și Germania, dar şi mai departe către numeroase destinații europene şi internaţionale, potrivit reprezentanților AIAIC.

Lufthansa este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume şi cofondator al Star Alliance, cea mai veche și mai mare alianță internațională din lume. Compania operează zboruri din și către 218 aeroporturi din 73 de ţări.

Primele zboruri Lufthansa spre Munchen au debutat în 2008 de pe AIAIC, iar de atunci se bucură de succes. Din 2017 au fost introduse pe AIAIC şi zborurile spre Frankfurt-Main, cel mai mare hub aerian al Lufthansa. România a fost o piață importantă pentru Lufthansa Group, motiv pentru care operatorul aerian o deserveşte de 55 de ani.

3 milioane de pasageri în acest an

„Suntem încrezători că până la finalul anului vom depăşi pentru prima dată în istoria aeroportului clujean pragul de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic”, a declarat David Ciceo, directorul AIAIC.

„Atingerea pragului de 1 milion de pasageri este o realizare deosebit de importantă a AIAIC, care ne aduce un motiv de mândrie şi o nouă dovadă a faptului că aeroportul se află într-o continuă evoluţie.

Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a AIAIC pentru creşterea conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România”, a spus Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

Rețeaua de rute a AIAIC oferă 45 de destinații regulate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și o varietate de zboruri charter spre importante destinații turistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul "Centrul recreativ Legacy", implementat de orașul Beclean a fost selectat pentru marea finală a premiilor New European Bauhaus (NEB), competiție organizată de Comisia Europeană (CE) pentru premierea proiectelor de succes implementate cu sprijin financiar european.

Legacy, Lumen și Robotics Valley, nominalizate la premiile Bauhaus

Articolul următor
Românii sunt dispuși să meargă până la 50 km față de zona în care locuiesc pentru a face sporturi extreme și activități în natură, potrivit platformei de experiențe pentru timp liber Extasy.

Extasy își integrează harta interactivă în Google Maps

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share