Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inovația accelerează la Cluj. Oportunitățile orașului, prezentate investitorilor

Teme precum inovare în Cluj, inteligența artificială generativă, un nou început în sectorul sănătății, inovații digitale academice, ecosistemul nigerian de afaceri și inovare au fost dezbătute în secțiunea dedicată inovației la CID, la Banca Transilvania (BT) Campus.
Participanții la dezbateri și-au propus să facă orașul cât mai atractiv pentru investitori | Foto: CID

Antreprenorii ar trebui să inoveze în oraș pentru comunitate, dar și pentru tinerele generații, susțin participanții la Cluj Innovation Days (CID).

Teme precum inovare în Cluj, inteligența artificială generativă, un nou început în sectorul sănătății, inovații digitale academice, ecosistemul nigerian de afaceri și inovare au fost dezbătute în secțiunea dedicată inovației la CID, de la Banca Transilvania (BT) Campus.

Amfitrioni au fost Andrei Kelemen, director general al Clusterului Cluj IT (CCIT) și Leontin Toderici, Deputy CEO al BT Cluj. “Întrebarea finală pentru primul panel al zilei a fost de ce să alegi să inovezi din Cluj? Noi propunem această perspectivă: antreprenorii ar trebui să inoveze pentru clujeni și tinerele generații”, au subliniat organizatorii CID.

Cu acest prilej a fost prezentată inițiativa Manifest pentru Inovație Accelerată (MIA), creată pentru a construi, dezvolta și promova ecosistemul clujean de inovare. Aceasta a pornit în vara anului trecut, în contextul în care România se clasa constant pe ultimul loc în clasamentele europene de inovare, dar și în investițiile în cercetare și dezvoltare.

Sarabanda startup-urilor

Printre vorbitori s-au numărat Cătălin Briciu – Linnify, Cristian Otgon – Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Florin Pop – Primainvest, Oana Buzatu – Clusterul de Educație C-EDU, Abiodun Odunuga – Friends of Nigeria Europe, Radu Orghidan – Endava, Marin Iuga – Intertechnica, George Bara – Zetta Cloud, Laviniu Chiș – INNO, Andreas Bender – Universitatea Cambridge, Ioana Neagoe – UMF Cluj, Mircea Vădan – Activize, Kinga Hening, Andrei Alexandrescu, Alexandru Manole – UBB, Raman Ganguly – Universitatea din Viena, Iustinian Șovrea – consultant strategic.

“Chiar și această conferință este despre cum poți clădi o comunitate în mod inovativ. Am adus aici nu numai sectorul IT&C, ci și cele de business, consultanță, mediul academic, sunt oameni din diferite domenii care stau la aceeași masă și colaborează. Acesta este genul de inovare pe care clusterele o pot propune comunității”, a menționat Kelemen.

De la comuniune, la internaționalizare

“Gață de alte orașe din Europa, Clujul este un oraș destul de inovativ; vezi mulți oameni cu responsabilitate față de viitor, totul este să ridicăm ștacheta pentru a pune în lumină aceste minți strălucite, să facem următorul pas, pe piața internațională. Să nu uităm că o conferință precum TEDxCLUJ a fost organizată prima dată cu 100 de oameni, într-o sală mică, la Casino.

Treptat s-a ajuns și la 2-3.000 de oameni, depășindu-le pe cele din București și fiind una dintre cele mai mari din Estul Europei. De aceea avem nevoie să ne fixăm ținte mult mai curajoase, să ne afirmăm pe piața globală”, a spus Cristian Dascălu, managing partner al Techcelerator.

Reprezentanți ai instituțiilor și companiilor de profil din țară și din Europa au dezbătut viitorul industriei IT în România la CID, eveniment organizat de CCIT. CID își propune să evidențieze creșterea și provocările industriei IT și să arate soluțiile pe care CCIT le are pentru accelerarea transformării digitale a țării.

Cu această ocazie, companiile membre ale CCIT au prezentat soluții și studii de caz pentru digitalizarea afacerilor. O expoziție a grupat atât soluții de digitalizare, cât și roboți de companie sau medicali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 4.000 de locuri în programe destinate tinerilor la început de carieră

Articolul următor

Timp de 2 zile, caravana de screening va fi la Cristuru Secuiesc! Invităm femeile la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV – Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share