Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Devierea Someșului, obligatorie pentru zboruri transatlantice la Cluj, e gata în 2025

Suma alocată pentru derularea lucrărilor de amenajare a râului Someşul Mic în Cluj-Napoca, pentru 2023, este de 5,8 milioane de lei, potrivit Administrației Bazinale a Apelor Someș-Tisa (ABAST). 
Proiectul de amenajare a râului în apropierea aeroportului durează de peste un deceniu, din lipsă de finanțare | Foto: ABAST

Lucrările de deviere a râului Someșul Mic pentru a face posibilă lungirea pistei de aterizare-decolate au o finanțare de 1 milion de euro în acest an.

Suma alocată pentru derularea lucrărilor de amenajare a râului Someşul Mic în Cluj-Napoca, pentru 2023, este de 5,8 milioane de lei, potrivit Administrației Bazinale a Apelor Someș-Tisa (ABAST). Instituția a informat că se execută lucrări de regularizare și consolidare a albiei Someşului Mic.

Investiția de pe râul Someşul Mic vizează implementarea infrastructurii adecvate pentru reducerea riscului la inundaţii şi diminuarea efectelor lor negative pe cursul râului şi afluenţii acestuia (Becaş, Murători, Zăpodie, Canalul Morii) în Cluj-Napoca şi comuna Apahida.

Proiectul constă în următoarele capacități fizice: lucrări de regularizare și consolidare a albiei Someşului Mic (7,3 km), îndiguiri în zona Aeroportului Internațional Cluj – AIAIC (7,9 km), lucrări de amenajare a afluenților (14,8 km). Valoarea totală a acestor lucrări este de 147 de milioane de lei. Termenul de finalizare estimat este 2025.

“Lucrările vor fi executate în funcţie de sursele de finanţare asigurate de către ordonatorul principal de credite, prin programele anuale de investiţii”, conform ABAST. Amenajarea Someșului Mic este vitală pentru prelungirea pistei AIAIC. Lucrările au început în 2012.

În 2021, suma alocată pentru derularea lucrărilor a fost de numai 3,7 milioane lei. Strategia AIAIC vizează un nou terminal pentru a ajunge la un trafic anual de 7 milioane de pasageri și prelungirea pistei de la 2,1 la 3,4 km pentru a face față zborurilor transatlantice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
My Geisha este un magazin dedicat tuturor iubitorilor de esențe unice și pasionatelor de skincare, și va aduce propuneri de parfumuri create în Emiratele Arabe și produse coreene pentru îngrijirea tenului. 

My Geisha apare în Iulius Mall Cluj

Articolul următor
Administrația sălăjeană a organizat o întâlnire de lucru cu o delegație din Ungaria, din care au făcut parte vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Hajdu-Bihar, Laszlo Bulcsu și Sandor Sandor, dar și oameni de afaceri maghiari.

Clubul de afaceri Silvania își extinde activitatea în Hajdu-Bihar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share