Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șefa DEER: “E momentul ca infrastructura energetică să treacă în prim-plan”

Clujul devine, pe parcursul a trei zile, cea mai importantă capitală a energeticii regionale, iar DEER este coorganizator al MPS, alături de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) și de operatorul de transport și de sistem Transelectrica.
Mihaela Suciu militează pentru digitalizare și folosirea inteligenței artificiale în sistemul energetic | Foto: DEER

Directorul general al societății Distribuție Energie Electrică România (DEER) a deschis lucrările simpozionului Modern Power Systems (MPS).

Clujul devine, pe parcursul a trei zile, capitală a energeticii regionale, iar DEER este coorganizator al MPS, alături de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) și de operatorul de transport și de sistem Transelectrica.

“Astăzi la nivel mondial, traversăm perioada cu cele mai profunde modificări din ultimele decenii. Poate că niciodată nu a fost o transformare mai mare, iar piața energiei electrice se află în centrul acestui proces de schimbare.

Acordul de la Paris prevede că lumea va atinge neutralitatea climatică până în 2050. Sunt necesare investiții de zeci de miliarde de euro pentru implementarea rețelelor inteligente, pentru extinderea rețelelor, pentru întărirea rețelelor, pentru contoare inteligente, pentru preluarea prosumatorilor, pentru e-mobilitate.

Dacă până acum accentul a fost pus pe diversificarea surselor de producere a energiei, a venit momentul ca infrastructura rețelelor electrice să fie în prim-plan. În viitorul foarte apropiat, clienții, utilizatorii vor avea posibilitatea să participe activ la piață.

De aceea, este extrem de importantă digitalizarea și folosirea inteligenței artificiale pentru integrarea tehnologiilor inovatoare în cadrul sistemului electroenergetic”, a spus Mihaela Suciu, director general al DEER.

“Este impresionant ce am văzut azi la MPS, unde reprezentanți ai UTCN, Transelectrica, DEER, E-Infra, Energobit și speakeri în domeniu au adus în prim plan proiecte, studii și idei în energetică, punând accent pe cuvintele parteneriate și echipe.

Este un semn clar că România promovează în domeniul energetic proiecte de anvergură, care pot fi realizate doar prin parteneriate și echipe performante care să reunească companii mari de stat, universități, companii private și parteneri internaționali”, a declarat Gianina Pelea, Deputy Group CEO al E-Infra.

În cadrul MPS sunt prezentate unele dintre cele mai însemnate progrese ale cercetării teoretice, cu accent acordat aplicațiilor industriale ale acestor noi cuceriri ale științei și tehnicii, din și pentru sectorul energetic. MPS se desfășoară în mod hibrid: fizic și online.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Războiul din Ucraina a generat o scădere în piața de IT din România, însă a adus noi oportunități prin proiecte complexe în apărare, securitate cibernetică, inteligența artificială (AI), conform unei analize a companiei clujene OVES Enterprise.

Războiul din Ucraina lovește în sectorul IT din România

Articolul următor

Câștigătorii „Campionatului bihorean al curățeniei”, ediția 2023, premiați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share