Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum s-a pregătit Cluj Arena de Campionatul European U21

Forul județean a prezentat imagini generale cu stadionul central înaintea debutului competiției | Foto: CJ Cluj

Administrația județeană susține că stadionul din centrul Clujului este pregătit pentru primul meci din cadrul Campionatului European de Fotbal U21.

În 22 iunie, de la 21:45, Cluj Arena va găzdui primul meci din cadrul Campionatului European de Fotbal U21, dintre naționalele Franței și Italiei. „După ani în care au existat multe critici privind proiectul de construire, Cluj Arena își arată din nou utilitatea.

Este o mare realizare faptul că stadionul construit în primul meu mandat a fost nominalizat pentru derularea acestei competiții de o asemenea importanță. România și județul Cluj se află pe harta marilor evenimente sportive ale lumii. Ne-am zbătut pentru acest lucru, am reușit, și iată că, încă o dată, Cluj Arena își justifică existența”, consideră Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Pe Cluj Arena vor mai evolua, în 25 iunie, reprezentativele Italiei și Elveției, iar în 28 iunie se vor confrunta Italia și Norvegia. Duminică, 2 iulie, se va juca și un sfert de finală, între ocupanta locului I din grupa D și cea a locului II din grupa B, din care face parte și România.

“Acest nou prestigios eveniment găzduit de Cluj Arena se adaugă celor peste 1.000 de evenimente, ce au reunit mai mult de 2,5 milioane de spectatori, în peste un deceniu de la inaugurare.

Dovedindu-se a fi una dintre cele mai de succes investiții sportive din România, stadionul edificat de la zero de CJ Cluj a fost gazda unor întreceri sportive de nivel înalt: Campionatul European de Atletism pe Echipe, Campionatele Balcanice de Atletism pentru Seniori și Juniori 1, Campionatele Internaționale de Atletism ale României, Campionatul Național de Atletism, Maratonul Internațional Cluj”, conform CJ.

Criticați pentru starea complexului

Platforma socială Clujul Civic a criticat recent felul în care se prezintă stadionul. “În câteva zile începe Campionatul European U21. Cluj Arena însă lasă de dorit. Mizeria, jegul, mucegaiul, mirosul de urină, scaunele rupte în anumite sectoare fac ca imaginea să nu fie a unei arene europene. Casa scării din parcarea subterană miroase a WC CFR, mucegaiul și degradarea se observă pe fațada clădirii, scările sunt sub orice critică. Mii de susținători din întreagă Europa vor veni ca spectatori și se vor întâlni cu această imagine de arena abandonată”, a arătat Mihai Radu, membru al Clujul Civic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AROBS Transilvania Software Cluj, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a lansat AROBS Polska în urma achiziționării cu succes a unei participații majoritare de 94% în Syderal.

AROBS înghite Syderal Polska

Articolul următor
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) va prezenta un raport privind impactul pe care construirea acestui terminal îl va avea asupra viitorului logisticii şi transporturilor din Transilvania.

UBB somează CFR Infrastructură să își facă temele pentru terminalul de la Aiud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share