Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei centre de colectarea deșeurilor prin aport voluntar vor fi înființate la Timișoara

Peste 2 milioane de euro vor fi investite pentru înființarea a 3 centre de colectare prin aport voluntar (CAV) la Timișoara, din fonduri obținute prin PNRR.

Consiliul Local a aprobat semnarea unui acord de asociere între Primăria Timișoara și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în baza căruia vor fi achiziționate containerele pentru dotarea celor 3 centre.

Marea îmbunătățire de care vor beneficia timișorenii este că aceste centre au o capacitate mai mare de reutilizare și valorificare a deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât punctele de colectare actuale.

Tipuri de deșeuri

Aici, fiecare dintre timișoreni putea lăsa deșeuri reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Locații

Cele 3 centre noi de colectare prin aport voluntar vor fi localizate pe Aleea Avram Imbroane, pe Calea Dorobanților și pe Calea Moșniței iar al patrulea CAV, finanțat tot prin PNRR, va fi un centru integrat, de mari dimensiuni, care va funcționa pe Calea Șagului, pentru acesta urmând să fie semnat un acord separat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara va casa 4.700 de autovehicule uzate prin Programul „Rabla local”

Articolul următor

Microbuze electrice pentru transport școlar achiziționate de CJ Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share