Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aplicația ,,Bihor Curat” a fost finalizată

Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, a susținut vineri, 23 iunie, o conferință de presă cu ocazia finalizării primului proiect cu fonduri europene derulat de Ecolect.

La conferință au participat și Istvan Vesselenyi, managerul de proiect din partea Ecolect, și Adela Abrudan, specialist în achiziții și relații publice la Ecolect.

Informare

În cadrul acestui proiect a fost realizată aplicația ,,Bihor Curat – Wastebook”, cu ajutorul căreia bihorenii vor avea acces la toate informațiile necesare pentru a colecta corect deșeurile. În plus, proiectul a cuprins și cursuri de formare pentru 105 responsabili de mediu de la primăriile din județul Bihor.

,,Cu ajutorul aplicației, bihorenii pot să vadă când vor fi ridicate deșeurile de la adresa lor, dacă își creează un cont, pot să vadă un ghid de colectare a deșeurilor și pot să sesizeze depozitări ilegale de deșeuri. Rolul aplicației este de a simplifica relația dintre toți cei care participăm la gestionarea problematicii deșeurilor: cetățeanul, primăria, Ecolect și operatorii de salubritate”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS și poate fi descărcată gratuit. Link descărcare Android: https://bit.ly/BihorCuratAndroid; Link descărcare iOS: https://apple.co/45apD7d. Aplicația este disponibilă în română, maghiară și engleză.

Aplicația a fost dezvoltată de compania Eco Soluții SRL și a costat 214.914 lei, cu TVA. Aceasta face parte dintr-un proiect cu fonduri europene finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

Valoarea totală a proiectului „Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor” (Cod SIPOCA 939/MySMIS2014+ 151249) este de 407.261,50 lei, inclusiv TVA, din care contribuția Uniunii Europene din FSE este de 339.248,84 lei și contribuția din bugetul național – 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group este de 8.145,23 lei.

Vă reamintim că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group este formată din toate orașele și comunele din Bihor, plus Consiliul Județean Bihor, și este responsabilă de implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

10 ani de activitate pentru Hamilton Central Europe

Articolul următor

Dezbatere la Sibiu: Coeziunea este valoarea noastră fundamentală pentru viitorul Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share