Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Succes transilvănean la Nashville. Premiu pentru proiectul Gift’d – Piața9

La decernarea Premiilor Dieline, din Nashville, am fost premiați pentru a doua oară: de data aceasta am luat argintul la categoria Startup Brands pentru proiectul Gift’d - Piaţa9”, a anunțat fondatorul studioului, Beniamin Pop.
Restaurantul din Oradea a intrat în atenția specialiștilor americani în design | Foto: Piața9

Un proiect derulat la Oradea de către Beni Pop Studio (BPS) Cluj a fost premiat în Statele Unite.

“La decernarea Premiilor Dieline, din Nashville, am fost premiați pentru a doua oară: de data aceasta am luat argintul la categoria Startup Brands pentru proiectul Gift’d – Piaţa9”, a anunțat fondatorul studioului, Beniamin Pop.

Echipa de proiect a fost formată din Marius Fărcaș – Art Direction, Graphic Design, Adela Sabou – Copywriting, Vlad Moldovan  – 3D, Beniamin Pop – Creative Director, Anca și Dani Galea – Product, Dănuț Mureșan – Prototyping.

“Gift’d este cel mai recent brand al clientului nostru Piaţa9. Deschis în 2018, în Oradea, restaurantul de tip food hall a devenit în scurt timp o destinație de top. În 2022, Piața9 ne-a lansat o nouă provocare.

Aceasta a fost crearea și lansarea unui gourmet gift box premium, în preajma Crăciunului care să concureze cu cele mai renumite gift boxes de sezon din lume. Am fost responsabili de naming, design, packaging”, a menționat Pop. Creatorii conceptului au explicat etapele acestuia.

Combinație local – internațional

“Gift’d este un nou subbrand al Piața 9, o piață de food hall din Oradea, care oferă produse și servicii superpremium. Deschis în 2018, Piața9 a devenit în scurt timp o destinație unică de descoperire a mâncării românești, axată pe ingrediente de proveniență locală, carne de calitate premium și o explozie de gusturi, toate cu dinamica unei piețe alimentare europene.

În 2022, Piața 9 era pregătită să accepte o nouă provocare și să lanseze o cutie cadou gourmet premium, la timp pentru Crăciun – Gift’d. Ni s-a încredințat provocarea de a crea și de a proiecta ambalajul acestei noi cutii gourmet, făcându-l să concureze cu cele mai căutate coșuri cadou oferite de unele dintre cele mai mari și mai renumite magazine din lume.

A fost o muncă de echipă continuă și bine sincronizată cu brutarii, ciocolatierii, furnizorii și producătorii. După ce am primit lista finală de produse pentru cutie, am creat un ambalaj personalizat care trebuia să se potrivească perfect. Toate produsele au fost realizate manual în Oradea, cu ingrediente premium”, explică fondatorul BPS.

Muncă multă pentru o cutie

“Aspectul și senzația sunt foarte importante. Ambalajele Gift’d îmbină un design minimalist, care se joacă cu litere și simboluri în relief, realizate cu ștampilare în folie cu accent de cupru. Ca niște lumini festive, simbolurile abstracte strălucesc în timp ce destinatarul desface cutia, insuflând o bucurie jucăușă a descoperirii.

Un detaliu foarte important a fost husa exterioară. La fel ca ambalajul de cadou, scopul său a fost de a stârni curiozitatea și bucuria anticipată, protejând în același timp cutia și conținutul acesteia. Ne-am gândit la husă ca la ceva ce poate fi adaptat pentru diferite momente festive, schimbând paleta de culori și simbolurile.

Am ales culori asociate cu misterul, extravaganța și magia pentru Crăciun, în timp ce simbolurile abstracte vorbeau mai mult despre un sezon de iarnă, festiv. Deoarece a avut un succes fantastic în rândul clienților, Piața9 a decis să facă o manșetă diferită pentru diferite evenimente, una fiind pentru Paște”, a menționat Pop.

Comorile din afacerile mici

Restaurantul este amplasat în galeriile comerciale Prima Shops din Oradea, fiind deschis de antreprenori locali cu experiență în străinătate. În 2021, acesta a primit recenzia de aur de la Google România, fiind desemnat ca restaurantul nr. 1 în Regiunea Nord-Vest a țării. Acesta a ocupat poziția a opta din 8.000 de restaurante incluse din țară.

Google România a premiat cele mai apreciate afaceri după rating şi număr de recenzii, din cele opt regiuni de dezvoltare ale României, pe patru domenii de activitate: restaurante, hoteluri, centre spa şi cafenele.

BPS este și posesorul premiului internațional Red Dot, la categoria Brand Design & Identity, obținut pentru proiectul restaurantului Natuu y Nature. Studioul clujean a dus mici afaceri locale la un nivel la care puțini dintre proprietarii lor sperau la vremea respectivă. Printre beneficiarii BPS se numără rețelele Salad Box, Panemar sau Moldovan. Pop s-a apucat la 15 ani de graphic design, apoi s-a specializat în branding, în Belgia. Proiectele BPS au luat ulterior nu numai calea Bucureștiului, ci sunt livrate acum și la export.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul de la Blaj a fost finalizat cu succes. S

Cum arată Sala Polivalentă din Blaj, ridicată de ACI

Articolul următor

Novum MedSPA, centru balneo, tratament și wellness în incinta complexului din Olimp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share