Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

LEONI a inaugurat o fabrică nouă în Beiuș

Fabrica LEONI a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului, autorităților județene și locale.

LEONI, producător de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global, a deschis o fabrică nouă la Beiuș pentru producția de sisteme de cablaje destinată vehiculelor comerciale.

Fabrica LEONI a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului, autorităților județene și locale. LEONI a investit 17,5 milioane de euro la Beiuș pentru a crea până la 1.200 locuri de muncă. Investiția s-a concretizat în reabilitarea unei clădiri, în care au fost instalate linii de producție moderne, aliniate la standarde internaționale.

În fabrica din Beiuș s-a implementat un sistem computerizat, integrat, de ultimă generație, folosit la monitorizarea procesului de producție. În noua fabrică, LEONI a creat în Beiuș până la 1.200 de locuri de muncă, respectiv capacitatea maximă a noii facilități.

Fabrica LEONI a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului, autorităților județene și locale.

Prin investițiile în această fabrică, LEONI își dezvoltă capacitatea de producție pentru a putea face față cererii curente și proiectelor viitoare pe care le-ar putea aduce în România.  LEONI Beiuș consolidează poziția de pol de excelență a LEONI România în producția de sisteme de cablaje și componente pentru industria auto.

„LEONI investește în planurile de consolidare a prezenței companiei în România chiar și în perioade cu o impredictibilitate ridicată din punct de vedere socio-economic. Prin dezvoltarea capacităților de producție și prin stabilizarea operațiunilor pe termen lung, LEONI își păstrează angajamentul de a menține țara noastră drept un pol de talent, inovație și expertiză în producția de cablaje”, declară Andrada Verdeș, Country Manager al LEONI Wiring Systems România.

         

Impactul economic al LEONI în România

LEONI a construit în timp o puternică acoperire regională, cu 10 fabrici în șase județe: Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș, cu un spațiu de producție de 180.000 mp. LEONI România este unul dintre cei mai mari exportatori din România și în top 10 producători de componente la nivel național.

Compania este cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud și printre cei mai mari angajatori din România. La nivel național LEONI are 12.000 de angajați activi. În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a celor trei entități juridice LEONI Arad, LEONI Pitești, LEONI Bistrița  – era de aproximativ 640 milioane de euro. Contribuția la bugetul de stat, în 2022, este de peste 70 milioane de euro.

Impactul social al LEONI în România

Strategia globală ReWire este fundamentată pe trei direcții strategice: oameni, mediu și resurse și integrează soluții la provocările de mediu identificate prin: standarde clare pentru furnizorii de materiale, standarde de mediu aplicate în peste 80% din locațiile noastre, creșterea cantității de materiale reciclate folosite de la an la an, creșterea producției și folosirii de energie verde, îmbunătățirea siguranței în muncă în toate locațiile noastre și activități de conștientizare și implicare în comunitățile locale.

LEONI investește constant în educație, prin parteneriate cu universități, licee și asociații pentru programe de educație în județele Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Cluj-Napoca. Producătorul de cablaje auto susține incluziunea persoanelor vulnerabile și facilitează incluziunea persoanelor cu dizabilități.

Fabrica LEONI a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului, autorităților județene și locale.

Despre Grupul LEONI

Leoni este un furnizor global de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto. Lanțul valoric variază de la cabluri standardizate și cabluri speciale și de date până la sisteme de cablare foarte complexe și componente aferente, de la dezvoltare la producție.

În calitate de partener de inovare cu o expertiză distinctă în domeniul dezvoltării și al sistemelor, Leoni își sprijină clienții pe calea unor concepte de mobilitate din ce în ce mai durabile și conectate, de la conducerea autonomă la sisteme de propulsie alternative, precum și la sisteme de încărcare.

În acest scop, Leoni dezvoltă soluții de cabluri și sisteme de cablare de generație următoare care reduc complexitatea și permit niveluri mai ridicate de automatizare, de exemplu prin arhitectura zonală. Grupul de companii listate la bursă are aproximativ 95.000 de angajați în 27 de țări și a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2022.

Fabrica LEONI a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului, autorităților județene și locale.

Despre LEONI România

Grupul LEONI este prezent în România din 1999, având aproape 12.000 de angajați (mai mult de 10% din forța de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (la Arad, Bistrița și Pitești) și alți câțiva sateliți de producție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Facem toate eforturile de a ajunge cea mai modernă fabrică de ape minerale naturale din România, în ciuda unui an dificil, atât pentru consumator, cât și pentru retail”, a declarat Gyarfas Kurko, președintele Consiliului de Administrație al Perla Harghitei.

Perla Harghitei pune la bătaie 5 milioane de euro în tehnologie

Articolul următor

Pasaj subteran între Oradea și Sântandrei, în cel mai important nod rutier din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share