Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Perla Harghitei pune la bătaie 5 milioane de euro în tehnologie

Facem toate eforturile de a ajunge cea mai modernă fabrică de ape minerale naturale din România, în ciuda unui an dificil, atât pentru consumator, cât și pentru retail”, a declarat Gyarfas Kurko, președintele Consiliului de Administrație al Perla Harghitei.
Producătorul din Sâncrăieni și-a propus să diminueze ambalajele pet în detrimentul celor din sticlă | Foto: Perla Harghitei

Producătorul de apă minerală din Harghita alocă 2 milioane de euro pentru noul său sediu administrativ și recurge la ambalaje returnabile.

“Facem toate eforturile de a ajunge cea mai modernă fabrică de ape minerale naturale din România, în ciuda unui an dificil, atât pentru consumator, cât și pentru retail”, a declarat Gyarfas Kurko, președintele Consiliului de Administrație al Perla Harghitei. Anul acesta, compania a bugetat 25 milioane lei pentru investiții în tehnologie.

Cele mai importante proiecte vizează sustenabilitatea procesului de producție, prin creșterea eficienței liniilor de îmbuteliere. Digitalizarea fabricii din Sâncrăieni, efectuată cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație din industria băuturilor, va permite reducerea pierderilor și utilizarea echipamentelor de ultimă generație pentru îmbutelierea apei.

10 milioane de lei sunt destinate extinderii clădirii administrative, cu un spațiu nou de 1.500 mp, ce va fi construit în următorii doi ani. Compania are în portofoliu brandurile Perla Harghitei și Tiva Harghita. Unitatea din Sâncrăieni dispune de patru linii de îmbuteliere pentru pet una pentru sticlă.

Sticla returnabilă, greu de introdus

Dezvoltarea liniei de sticlă returnabilă este una dintre cele mai mari provocări. “Apa îmbuteliată în sticlă returnabilă merită să-și recâștige poziția în preferințele consumatorilor, fiind o opțiune mai eficientă atât pentru bugetul acestora, cât și pentru mediul înconjurător și generațiile viitoare.

Suntem determinați să găsim o soluție pentru a crește comercializarea de apă îmbuteliată în acest ambalaj, pe care am fost nevoiți să o temporizăm momentan, din cauză că sticla s-a scumpit de trei ori în ultimii doi ani”, a precizat directorul general Ors Magyari.

Compania a creat un portofoliu de apă în sticlă destinat industriei HoReCa, cu posibilitate de returnare și refolosire și derulează campanii de conștientizare a beneficiilor utilizării acestui ambalaj.

În următorii doi ani, își propune să finalizeze integrarea instrumentelor de digitalizare operațională și comercială prin implementarea unui nou sistem integrat ERP, să crească exponențial dinamica proiectelor de responsabilitate socială și de mediu și să își consolideze poziția în piață.

Anul trecut, Perla Harghitei a înregistrat o cifră de afaceri de 125 de milioane lei și un profit net de 14 milioane, pentru 2023 fiind estimate afaceri de 148 de milioane (+18%). Apa se îmbuteliază în Sâncrăieni, la Poalele Munților Harghita, în mijlocul ținutului cu unele dintre cele mai importante resurse de ape minerale carbogazoase din Europa.

2.000 de surse de ape minerale în România

O persoană consumă, în România, 112 l de apă îmbuteliată pe an. Țara noastră are 2.000 de surse de ape minerale naturale, cele mai multe carbogazoase, ceea ce reprezintă o resursă de apă îmbuteliabilă de 3 miliarde de litri pe an. Principalii producători în România erau, în 2021, Coca-Cola HBC România (afaceri anuale de 2,8 miliarde de lei), Quadrant – Amroq Beverages (1,2 miliarde), Romaqua Group (0,8 miliarde), Maspex România (0,8 miliarde) și Carpathian Springs (0,3 miliarde).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicolaou şi HPV la Breţcu, judeţul Covasna

Articolul următor
Fabrica LEONI a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului, autorităților județene și locale.

LEONI a inaugurat o fabrică nouă în Beiuș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share