Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrică de panouri fotovoltaice, inaugurată la Sibiu: investiție de 450.000 euro într-o linie tehnologică nouă

La Sibiu a fost inaugurată prima fabrică de panouri fotovoltaice, care vor fi produse de compania Dream Energy. Aceasta promite să ofere calitate, consultanță și garanție pentru brandul SiRO Solar.

Cosmin Cârstoiu, unul din asociații și membrii fondatori ai startup-ului Dream Energy SRL, spune că producția a început acum 2 luni. „În general, în piața românească de azi tot ceea ce se întâmplă în materia energiei verzi este comerț. Noi am identificat nișa care vine în completare și am creat această capacitate de producție locală, în așa fel încât vânzătorilor, intermediarilor, instalatorilor și altor comercianți din domeniul acesta să le fie mai ușor să acceseze niște modele de calitate, care să fie produse în România”, a explicat Cârstoiu la evenimentul de lansare a investiției.

Investiția inițială în noua fabrică de la Sibiu a fost de aproximativ 450.000 euro, reprezentând exclusiv aportul propriu al asociaților companiei. „Am achiziționat o linie tehnologică nouă, produsă în anul 2022, care are o groază de beneficii, unul dintre ele fiind acela că este adaptabilă la orice tehnologii care vor apărea pe viitor. Capacitatea maximă este de 30 MW/an sau 240 de panouri pe zi, iar cu câteva mici adăugări poate să se dubleze. Deci, o problemă reală a unei producții care să satisfacă aproape orice nevoie nu avem”, a mai spus Cosmin Cârstoiu.

Acesta a precizat pentru Transilvania Business că firma are și planuri de investiție pentru viitor, pe termen mediu. „Linia tehnologică este semi-automată și ne dorim să o automatizăm mai mult, acest lucru însemnând automat și creșterea capacității de producție”.

Reprezentanții companiei cred că apariția unui producător de panouri fotovoltaice în România, respectiv în Sibiu, va reprezenta un avantaj pentru clientul român, pentru că acesta va putea să apeleze oricând producătorul. În plus, produsele sunt foerite cu o garanție „extrem de apreciată”.

„Vom începe producția pe o nouă tehnologie care este deja ușor superioară celei utilizată în mod constant de comercianții în domeniu – se numește Topcon. Vom produce panouri fotovoltaice Topcon, care sunt recunoscute ca având o eficiență foarte mare prin comparație cu tehnologia existentă. De asemenea, avem în plan să aducem și alte tehnologii de foarte înaltă calitate, dar care vor veni cu un premium din punctul de vedere al costului. Noi credem că astăzi piața din domeniul panourilor fotovoltaice este una la început și-și dovedește imaturitatea în sensul în care, ca orice piață care se dezvoltă rapid, criteriile de calitate sunt lăsate pe un loc secund, dacă nu terț. Pe măsură ce vom înainta, piața se va maturiza.
Produsele noastre sunt certificate ISO”, a mai explicat Cosmin Cârstoiu.

Produsele celor de la Dream Energy sunt cu destinație rezidențială. Acestea au o putere medie de 440W; nu pun în pericol viața, sănătatea și nu produc niciun fel de impact negativ asupra mediului. De asemenea, produsele sunt în conformitate cu cerințele esențiale din directivele europene în domeniu.

Compania nu exclude și faptul că va produce pe viitor și panouri pentru parcuri fotovoltaice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au început lucrările de extindere a terminalului de pasageri la Aeroportul Oradea

Articolul următor

Veşti bune pentru femeile din Codlea!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share