Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare o platformă pentru fermieri și parteneri din agribusiness

Comunitate CFRO este o premieră în agricultura românească, fiind o inițiativă a tinerilor lideri absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură (TLA), proiect de anvergură al organizației.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă lansează, în această lună, platforma online Comunitate CFRO, dedicată fermierilor și partenerilor din agribusiness.

Comunitate CFRO este o premieră în agricultura românească, fiind o inițiativă a tinerilor lideri absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură (TLA), proiect de anvergură al organizației. CFRO reprezintă un pilon esențial al dezvoltării sectorului agricol și al unei societăți rurale echilibrate, sustenabile și inclusive.

Această aplicație înglobează multiple aspecte, începând de la atractivitatea utilizării unei platforme digitale dedicate fermierilor români, facilitarea realizării tranziției către noua generație, dezvoltarea unor activități de mentorat.

Ea promovează conștientizarea importanței unei educații continue și adaptate nevoilor contemporane, schimbul de cunoștințe și resurse, servicii de consiliere și consultanță până la satisfacerea unor nevoi individuale sau colective.

„La această aplicație extraordinară, unică în România au fost implicați și absolvenți ai programului TLA. Este prima aplicație pentru comunitatea de fermieri, iar privilegiul inițial de accesare îl au tinerii și membrii clubului. Comunitate CFRO este portalul comunicării al acestei industrii, o deschidere pentru toți cei care vor să contribuie la conturarea schimbării.

Aplicația construiește o comunitate, având astfel legături mai strânse, colaborări de lungă durată, interacțiune continuă, dar și răspunsuri la toate întrebările importante, acoperind astfel aspecte importante. Platforma are ca scop principal comunicarea membrilor clubului și a tuturor utilizatorilor, fiind cheia strategiei noastre’’, a spus Florian Ciolacu, director executiv al CFRO.

Dedicată antreprenorilor din agricultură

“Pentru o comunitate cu interese comune, facem pact cu digitalizarea, platforma CFRO fiind locul în care se transformă totul în suport reciproc. Aplicația vine cu o gamă largă de cursuri specifice și materiale educaționale în scopul îmbunătățirii cunoștințelor și abilităților agricole.

Comunitate CFRO oferă știri de interes, informații utile, actualități din industrie. Promovează colaborarea între utilizatori, prin crearea de grupuri, având ca teme agricultura regenerativă, agricultura conservativă, agricultura digitală.

Prin aceste grupuri se oferă o platformă pentru a dezvolta soluții comune la problemele cele mai diverse. CFRO înseamnă o poveste despre comunitate, diversitate și dezvoltare pentru o comunicare mai eficientă.

Un proiect unic născut din dorința de a aduce un plus de valoare și competitivitate în fermele noastre și nu în ultimul rând de a fi noi, cea mai bună versiune a noastră, pentru că asta am înțeles din primul moment când am ajuns la cursurile “Antreprenor în agricultură”.

Antreprenorul este un creator de valoare adăugată, motiv pentru care are obligația de a investi în educație. Cum? Împreună. Așa a luat naștere acest proiect unic, Comunitate CFRO”, a declarat Florin Stegariu, membru în Consiliul Director al CFRO.

Situațiile nedorite, identificate online

“Într-o lume dominată de tehnologie și urbanizare, fermierii au la dispoziție o platformă digitală în care își pot împărtăși pasiunea comună pentru agricultură și conservarea mediului înconjurător, beneficiind în același timp de un cadru optim pentru rezolvarea situațiilor nedorite la nivelul propriei afaceri agricole.

Din experiența celor patru ani de funcționare, o problemă individuală devine de cele mai multe ori una colectivă, iar identificarea celor mai bune soluții se realizează, firește, tot colectiv”, potrivit inițiatorilor proiectului.

CFRO este o asociație nonprofit și neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bunele practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în acest domeniu.

Obiectivul principal al CFRO este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare și elaborare a reglementărilor europene și naționale în domeniul agricol, cu scopul de a crește performanța fermierilor din România.

Activitatea asociației este organizată pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director și puse în practică de unitatea executivă a CFRO. Proiectele vizează domeniile legislativ, fiscal, tehnologie și resurse umane și își propun să identifice soluții care să răspundă în mod real, concret, problemelor cu care se confruntă fermierii.

CFRO lansează și derulează programe și proiecte concrete pe patru direcții strategice de acțiune: reprezentare, consiliere și consultanță, formare și leadership, informare și comunicare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
De la colectarea separată ce aduce beneficii pentru restaurarea Castelului Banffy din Bonțida (județul Cluj) la un consum responsabil al resurselor puse la dispoziție, participanții la Electric Castle pot avea propria contribuție pentru a crea o ediție mai verde și mai prietenoasă cu mediul. 

Partenerii Electric Castle vor încuraja sustenabilitatea la festival

Articolul următor

Clujul, premiat de UEFA pentru Campionatul European U21

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share