Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACI și Dico & Țigănaș au prezentat proiectul Dâmbovița Arena

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, la sediul Companiei Naționale de Investiții (CNI), la întâlnirea în care antreprenorul care a câștigat licitația publică a făcut prezentarea proiectului tehnic.
Noul complex sportiv va cuprinde un stadion de 12.000 de locuri, la nivel european | Foto: CJ Dâmbovița

Asocierea clujeană execută atât proiectarea, cât și lucrările la stadionul de 55 de milioane de euro din municipiul Târgoviște.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, la sediul Companiei Naționale de Investiții (CNI), la întâlnirea în care antreprenorul care a câștigat licitația publică a făcut prezentarea proiectului tehnic.

Noul stadion, dispus pe subsol, parter și trei etaje, va avea 12.402 locuri, pistă de atletism, parcare cu 500 de locuri (23 pentru persoane cu dizabilități, 29 pentru motociclete), 100 de locuri pentru biciclete, 2 locuri pentru autocarele echipelor.

Complexul va mai cuprinde spații pentru alimentație și comerț, vestiare pentru jucători, atleți și arbitri, săli de antrenament, încălzire, recuperare, spațiu pentru control antidoping, teren de antrenament separat de suprafața de joc.

La stadion au fost prevăzute 712 locuri VIP, 165 locuri pentru mass-media, 105 de locuri pentru presă, 60 de locuri pentru comentatori, 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte 75 pentru însoțitorii lor.

Județul contribuie cu 5 milioane de euro

“Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.

Construcția se va ridica pe terenul pus la dispoziție de CJ, instituția contribuind și din punct de vedere financiar la implementarea acestui proiect”, a spus Corneliu Ștefan.

Complexul sportiv va fi concretizat de către asocierea ACI Cluj, Dico & Țigănaș, Imrat Service, studiul de fezabilitate fiind întocmit de Novart Engineering, Popp & Asociații. Majoritatea finanțării provine la bugetul de stat, prin CNI. CJ Dâmbovița va cofinanța proiectul cu  5 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Directorul general pe România și Bulgaria a grupului de construcții Strabag și-a anunțat obiectivele de protecție a mediului.

Giorgiana Grama, Strabag: “Vom deveni neutri climatic până în 2040”

Articolul următor
Furnizorul de gaze și electricitate E.ON România a primit o plachetă din partea organizației umanitare.

E.ON România, premiată de Crucea Roșie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share