Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Podul de la Bonțida va fi gata înainte de Electric Castle

În acest fel, întregul tronson al Drumului Județean 161, care pornește din Drumul Național 1C și ajunge până în proximitatea Castelului Banffy din Bonțida, va fi pe deplin pregătit și deschis circulației publice înainte de începerea festivalului Electric Castle”, potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj.
Lucrările la obiectivul de infrastructură din Bonțida se află la un stadiu de construire de 80% | Foto: CJ Cluj

Finalizarea lucrărilor de construire a podului peste râul Someșul Mic din comuna clujeană Bonțida se apropie, a informat instituția beneficiară.

“În acest fel, întregul tronson al Drumului Județean 161, care pornește din Drumul Național 1C și ajunge până în proximitatea Castelului Banffy din Bonțida, va fi pe deplin pregătit și deschis circulației publice înainte de începerea festivalului Electric Castle”, potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Data inaugurării: 15 iulie

„Construirea podului din Bonțida s-a derulat în ritm alert, acesta urmând a fi finalizat într-un timp record, de doar trei luni. Podul va fi deschis circulației în jurul datei de 15 iulie, lucrările înregistrând deja un progres de 80%”, a precizat  Alin Tișe, președintele instituției.

Până în acest moment au fost deja montate grinzile podului și a fost turnată placa de suprabetonare. Ulterior, întreaga structură va fi acoperită cu un strat de asfalt. DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C este parte componentă a Drumului Bistriței și are o lungime de 17 km. Lucrările în valoare de 32 de milioane de lei sunt finanțate din fonduri europene.

Sute de mii de participanți

Festivalul Electric Castle are loc, în perioada 19-23 iulie la Castelul Banffy din comuna Bonțida. Printre primii 30 de artiști confirmați se numărau The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Sigur Ros, Tash Sultana, Peggy Gou, REZZ, Pendulum. Prețul abonamentelor cu acces general încep de la 159 de euro, iar cel al biletelor de o zi, de la 65 de euro, în timp ce locul de camping costă 50 de euro. La festival sunt așteptați în jur de 300.000 de participanți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ne aflăm, cu GALNP pe Insula Poros, din Grecia, împreună cu 10 tineri din grupul țintă al proiectului de incluziune socială finanțat din fonduri UE.

Tinerii Clujului învață sustenabilitatea pe insulele din Grecia

Articolul următor
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Haţieganu (UMFIH) Cluj-Napoca a organizat un referendum pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj, desemnat prin vot direct

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share