Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj, desemnat prin vot direct

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Haţieganu (UMFIH) Cluj-Napoca a organizat un referendum pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului.

Referendumul din cadrul unității clujene de învățământ superior a consfințit modalitatea de desemnare a acestuia.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Haţieganu (UMFIH) Cluj-Napoca a organizat un referendum pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului. Biroului Electoral al UMFIH a anunțat că, din 811 de alegători (cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți cu drept de vot), s-au prezentat la 530 (65%).

Referendumul a fost declarat valid, în conformitate cu prevederile ordinului de aprobare a metodologiei-cadru referitoare la procesul de stabilire și de alegere a structurilor și funcțiilor de conducere la nivelul instituțiilor din sistemul național de învățământ superior.

Referendumul universitar se organizează periodic: la fiecare interval de timp corespunzător de drept unui nou mandat legal constituit (4 ani), înaintea inițierii de alegeri ale structurilor şi funcțiilor de conducere de la nivelul UMFIH sau ori de câte ori funcția de rector devine vacantă conform legii.

Din totalul voturilor exprimate, 1 vot a fost alb, 47 voturi au fost pentru desemnarea rectorului prin concurs public, iar 482 de alegători au votat pentru desemnarea rectorului pe bază de alegeri prin vot universal, direct, secret și egal.

Senatul Universității a validat rezultatul referendumului. Astfel, rectorul universității va fi desemnat prin alegeri, prin vot universal, direct și secret, la o dată care va fi stabilită printr-o hotărâre a Senatului UMFIH.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În acest fel, întregul tronson al Drumului Județean 161, care pornește din Drumul Național 1C și ajunge până în proximitatea Castelului Banffy din Bonțida, va fi pe deplin pregătit și deschis circulației publice înainte de începerea festivalului Electric Castle”, potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Podul de la Bonțida va fi gata înainte de Electric Castle

Articolul următor

Drumul Apusenilor, aproape finalizat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share