Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Apusenilor, aproape finalizat

Lucrările de modernizare a drumurilor județene Beiuș –Budureasa – Stâna de Vale – Coada Lacului au ajuns la un stadiu fizic de 95%.

Între Beiuș și Budureasa stratul de uzură a fost turnat, iar în prezent se lucrează la așternerea stratului de astfalt final între Budureasa și Stâna de Vale, pe o porțiune de 7 km. Aici traficul rutier se desfășoară alternativ, pe o bandă.

În ceea ce privește porțiunea de 16 km dintre Stâna de Vale și Coada Lacului, stratul de uzură a fost turnat pe o porțiune de 9 km, iar la restul distanței se lucrează în aceste zile. Pe această porțiune de drum, traficul rutier nu este permis.

„Ne propunem ca în a doua jumătate a lunii iulie să trasăm marcajele, să montăm parapeții de protecție și semnalizările. La începutul lunii august se va face recepția finală a lucrărilor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Traseu

Tronsonul aflat în lucru, în lungime de 43 kilometri, face parte din proiectul „Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni”. Acesta cuprinde DJ 764 (Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale ) și DJ 108J (Stâna de Vale – Coada Lacului). Parte din proiectul Drumul Apusenilor este și un sector de 13 kilometri, pe DJ 108K, între localitatea Remeți și limita dintre județele Bihor și Cluj (Valea Drăganuului). Lucrările pe acest tronson au fost finalizate în luna august 2021.

Executantul lucrării este o asociere de firme, liderul asocierii fiind S.C. Drumuri Orășenești S.A..Valoarea totală a proiectului este de 146,4  milioane de lei, TVA inclus, și este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Haţieganu (UMFIH) Cluj-Napoca a organizat un referendum pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj, desemnat prin vot direct

Articolul următor
Compania low cost Wizz Air a aniversat pasagerul nr. 17 milioane care a călătorit către și dinspre Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Wizz Air a transportat 17 milioane de pasageri la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share