Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii Clujului învață sustenabilitatea pe insulele din Grecia

Ne aflăm, cu GALNP pe Insula Poros, din Grecia, împreună cu 10 tineri din grupul țintă al proiectului de incluziune socială finanțat din fonduri UE.
Centrul cultural din Grecia promovează un mod de viață sustenabil în rândul tinerilor | foto: GALNP

Un grup de tineri din zona Huedin s-a deplasat în țara balcanică în cadrul unui proiect derulat de Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GALPN).

“Ne aflăm, cu GALNP pe Insula Poros, din Grecia, împreună cu 10 tineri din grupul țintă al proiectului de incluziune socială finanțat din fonduri europene. Gazda noastră, Katheti, este un centru cultural care promovează un mod de viață sustenabil în rândul tinerilor. Ei sunt implicați în activități de mediu și educaționale.

Ne-au prezentat o fermă piscicolă care produce mai mult de 1.000 de tone pe an, cea mai mare acvacultură din Poros. În timpul acestor zile, vom avea ocazia să aflăm mai multe despre ceea ce fac ei ca să mențină biodiversitatea”.

România risipește resursele

În a doua zi a proiectului, tinerii au participat la un workshop care a pus accent pe participarea lor activă pentru o viață sustenabilă. Printre problematicile zilei s-au numărat cum influențează planeta creșterea temperaturii cu 1,5-2 grade; piramida biodiversității și modul în care acționează aceasta asupra calității vieții; legătura dintre mâncare și mediu; modul în care consumăm resurse.

“Dacă vom continuăm așa, atunci România are nevoie de încă 2-3 planete ca să supraviețuiască. Țara noastră nu mai este sustenabilă din punctul de vedere al resurselor oferite de planetă. Jumătate din capacitatea Pământului o folosim pentru hrană. 76% din soia pe care o producem este hrană pentru animale”, a concluzionat delegația clujeană.

Autonomie pentru tineri în protecția mediului

Dialogul a pus accentul pe importanța implicării active a tinerilor, care trebuie să fie motivați și să primească autonomie în realizarea sarcinilor. Întrebarea zilei a fost cum se poate conecta implicarea activă a tinerilor cu proiecte privind protecția mediului.

Proiectul “Incluziunea socială în teritoriul GALNP” este realizat în parteneriat cu Asociația Katheti și Rețeaua Municipalităților a Insulelor Attica. GALNP constituie un parteneriat între administrațiile publice locale, agenții economici și reprezentanții societății civile din teritoriul asociației.

Este o structură de dezvoltare locală, o organizație nonguvernamentală, care are ca obiectiv specific dezvoltarea zonei în care e instituită, implicând toți locuitorii. Asociația deservește un teritoriu cuprins din 13 localități din Cluj: Huedin, Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Râșca, Săcuieu, Sâncraiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Conducerea AROBS Transilvania Software (ATC) Cluj a informat Bursa de Valori București (BVB) în legătură cu achiziționarea în integralitate a firmei AROBS Pannonia Software Budapesta (Ungaria), specializată în managementul flotei și în dezvoltarea de software la comandă.

AROBS preia integral două companii IT din Ungaria

Articolul următor
În acest fel, întregul tronson al Drumului Județean 161, care pornește din Drumul Național 1C și ajunge până în proximitatea Castelului Banffy din Bonțida, va fi pe deplin pregătit și deschis circulației publice înainte de începerea festivalului Electric Castle”, potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Podul de la Bonțida va fi gata înainte de Electric Castle

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share